Τα πάντα έτοιμα ενόψει μιας ενδεχόμενης τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού θέλει να έχει το Βέλγιο το οποίο άρχισε ήδη της παραγγελίες.

Η βελγική κυβέρνηση αναμένει πως θα είναι πιθανότατα απαραίτητος ο μαζικός εμβολιασμός κατά του κορονοϊού το 2022 και το 2023.

«Το Βέλγιο συμμετέχει στη μεγάλη σύμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για 900 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Pfizer», ανέφερε πριν από δύο ημέρες εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού υπουργού Υγείας Φρανκ Βαντεμπρούκε.

«Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε προκρατήσει το μερίδιό μας για το 2022 και το 2023 για να είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να προχωρήσουμε σε εμβολιασμό εάν είναι απαραίτητο» πρόσθεσε.

Θα υπάρξει ενημέρωση για το εάν θα χρειαστεί τέταρτη δόση του εμβολίου

Σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ και όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η αρμόδια Task Force για τον εμβολιασμό παρακολουθεί τα αποτελέσματα επιστημονικών μελετών και θα ενημερώσει εάν συνιστάται μια τρίτη δόση ή ενδεχομένως μια τέταρτη δόση εμβολίου για άλλες ομάδες στον πληθυσμό.

pfizer ΕΜΒΟΛΙΟ

Ο πρόεδρος της Task Force, Ντιρκ Ραμάκερς, παρουσιάζοντας την κατάσταση του Βελγίου και μιλώντας για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού δήλωσε το Σάββατο (2/10) πως δεν υπάρχει κανένας λόγος προς το παρόν να εξεταστεί μια τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό για ολόκληρο τον πληθυσμό.

«Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει απολύτως κανένα επιστημονικό επιχείρημα για την εξέταση μιας τρίτης δόσης για τον γενικό πληθυσμό. Είναι επίσης πολύ νωρίς για να σκεφτούμε μια πιθανή τέταρτη δόση για τους πιο ευάλωτους. Πρέπει να περιμένουμε και να δούμε πρώτα τις επιπτώσεις της τρίτης δόσης”, δήλωσε ο Ράμακερς.

Επί του παρόντος, στο Βέλγιο, η τρίτη δόση χορηγείται σε άτομα με ανοσοκαταστολή, σε κατοίκους γηροκομείων και σε άτομα άνω των 65 ετών.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.