Αν σας τρομοκρατεί η ιδέα ότι ο ανατριχιαστικός ήχος του φιδιού θα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής τότε οι παρακάτω στιγμές που κατέγραψε οδηγός στο Νέο Δελχί σίγουρα δεν είναι για εσάς.

Ένα βίντεο που διαδόθηκε αρκετά μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει ένα φίδι να γλιστράει στο παρμπρίζ ενός οχήματος που βρίσκεται εν κινήσει. Το βίντεο κατέγραψαν οι επιβαίνοντες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στο αυτοκίνητο. Οι επιβάτες ξαφνιάστηκαν αφού εντόπισαν ένα φίδι να γλιστράει στο καπό του αυτοκινήτου και στη συνέχεια να κινείται αργά προς το παρμπρίζ.

Το βίντεο ξεκινά να δείχνει το αυτοκίνητο να πηγαίνει στην πορεία του και το φίδι χαλαρό να να γλιστρά στο καπό και να πλησιάζει στο παρμπρίζ. Στη συνέχεια, ο οδηγός σταματά το αυτοκίνητο στην άκρη του δρόμου και την επόμενη στιγμή το φίδι βρέθηκε πάνω από το παρμπρίζ με κατεύθυνση τη οροφή του.

Τι κάνουμε σε περίπτωση που ένα φίδι χωθεί στο αμάξι μας

Η συνύπαρξη οχημάτων και φιδιών δεν είναι μία ασυνήθιστη συνθήκη. Ειδικά για οδηγούς που κινούνται στην εξοχή είναι κάτι που μπορεί να συμβεί. Αυτό που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι ο θόρυβος, τα φώτα και γενικά οι συνθήκες που επικρατούν μέσα και έξω από ένα αυτοκίνητο κάνουν το φίδι να είναι φοβισμένο.

Μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν σύμφωνα με τους ειδικούς. Ανάλογα με το είδους του φιδιού (αν είναι δηλητηριώδες ή όχι) τα μέτρα αποκτούν πιο άμεσο χαρακτήρα. Το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να ζητήσουμε την βοήθεια ειδικού ο οποίος θα απομακρύνει το ζώο από το όχημα με ασφάλεια.

Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό μία λύση που προτείνουν σχετικοί με τα ερπετά είναι να αφήσει κάποιος το αυτοκίνητό του κοντά ή πάνω σε σε χόρτα έτσι ώστε το φίδι μόλις νιώσει ασφάλεια να φύγει προς το φυσικό του περιβάλλον.

Μία άλλη λύση είναι, σε περίπτωση που το ερπετό έχει τρυπώσει μέσα στο όχημα, να αφήσουμε το αυτοκίνητο στον ήλιο για αρκετές ώρες με ανοιχτές τις πόρτες έτσι ώστε το ζώο να ζεσταθεί και να αναγκαστεί να αναζητήσει δροσιά εκτός οχήματος.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.