Ένας άνδρας, μέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και ειδικός στα χημικά όπλα, σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή που πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα ο υπό την ηγεσία των ΗΠΑ διεθνής συνασπισμός κοντά στην πόλη Μοσούλη του Ιράκ, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή η Κεντρική Διοίκηση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων (US CENTCOM).

Ο Αμπού Μαλίκ, ο οποίος σκοτώθηκε κατά την αεροπορική επιδρομή που πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιανουαρίου, ήταν ειδικός στην κατασκευή χημικών όπλων την περίοδο που στην εξουσία βρισκόταν ο Σαντάμ Χουσείν, ενώ το 2005 ανέπτυξε διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα στο Ιράκ, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Όταν εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος, έδωσε στην εξτρεμιστική οργάνωση πρόσβαση σε χημικά όπλα μέσω των γνώσεων και των ικανοτήτων του.

«Ο θάνατός του αναμένεται να υποβαθμίσει και να διαταράξει προσωρινά το τρομοκρατικό δίκτυο αλλά και να συρρικνώσει την ικανότητα του ΙΚ να κατασκευάσει και να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα εναντίον αθώων ανθρώπων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

.