Πέντε Σομαλοί σκοτώθηκαν σήμερα στη βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που σημειώθηκε στην είσοδο ενός ξενοδοχείου στο Μογκαντίσου όπου διαμένουν μέλη της τουρκικής αντιπροσωπείας που προετοιμάζει την αυριανή επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο της αστυνομίας.

Από το Νταβός της Ελβετίας ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου διαβεβαίωσε ότι η επίσκεψη Ερντογάν θα πραγματοποιηθεί κανονικά, ενώ πρόσθεσε ότι κανένα μέλος της τουρκικής αντιπροσωπείας δεν τραυματίστηκε από την επίθεση.

Παράλληλα επεσήμανε ότι γίνονται έρευνες για να καθοριστεί αν η επίθεση είχε στόχο την τουρκική αντιπροσωπεία.

Την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση ανέλαβε η ισλαμιστική οργάνωση αλ Σεμπάμπ.

«Επιτεθήκαμε στο ξενοδοχείο και σκοτώσαμε αρκετούς Σομαλούς αστυνομικούς που συναντώνταν εκεί», ανέφερε ο Σέιχ Αμπντιάσις Αμπού Μούσαμπ, ο εκπρόσωπος των Σεμπάμπ. Στην ανακοίνωσή του δεν γινόταν καμία αναφορά στην επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στο Μογκαντίσου.

Στο ξενοδοχείο SYL, όπου έγινε η επίθεση, διαμένουν συνήθως ξένες επίσημες αντιπροσωπείες ή υψηλόβαθμοι επισκέπτες. Βρίσκεται κοντά στο κτιριακό συγκρότημα υψίστης ασφαλείας όπου στεγάζεται η προεδρία και τα γραφεία του πρωθυπουργού της Σομαλίας.