Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν γνωστοποίησε την Παρασκευή ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα επισκεφθεί το Κατάρ, όπου βρίσκονται Αμερικανοί διπλωμάτες, υπεύθυνοι για το Αφγανιστάν, μετά την πτώση της Καμπούλ στα χέρια των Ταλιμπάν.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, στο Κατάρ, άλλωστε, διεξάγονται οι κύριες συζητήσεις της διεθνούς κοινότητας με το ισλαμιστικό κίνημα.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας δεν ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, νωρίτερα σήμερα, αν θα έχει συνομιλίες στη Ντόχα με εκπροσώπους των Ταλιμπάν.

Μετά το ταξίδια υτό, ο Μπλίνκεν θα μεταβεί στη Γερμανία, από όπου θα διοργανώσει με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας μια διαδικτυακή υπουργική συνάντηση είκοσι χωρών, με αντικείμενο το Αφγανιστάν.

«Συνεχίζουμε να διατηρούμε διαύλους επικοινωνίας με τους Ταλιμπάν σε θέματα που είναι σημαντικά», δήλωσε ο Μπλίνκεν.

Τόνισε, εξάλλου, ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ βρίσκεται σε «διαρκή επαφή» με Αμερικανούς που παραμένουν στο Αφγανιστάν και εξακολουθούν να επιθυμούν να φύγουν από την χώρα. Διευκρίνισε ότι οι περισσότεροι από αυτούς έχουν διπλή υπηκοότητα, ενώ τα σπίτια και οι οικογένειές τους βρίσκονται εκεί.