Η χήρα ενός τουρίστα από το Κολοράντο των ΗΠΑ, ο οποίος πυροβολήθηκε θανάσιμα στο Μαϊάμι Μπιτς την περασμένη εβδομάδα, αποκαλύπτει ότι ο σύζυγός της παρακάλεσε για τη ζωή του τις τελευταίες στιγμές προτού πεθάνει, ενώ έγινε ασπίδα για τον γιο του.

Ο 21χρονος Dustin Wakefield από το Καστλ Ροκ του Κολοράντο δέχτηκε πυρά μπροστά από την οικογένειά του στον εξωτερικό χώρο ενός εστιατορίου στο Μαϊάμι Μπιτς στις 24 Αυγούστου.

Η αστυνομία συνέλαβε τον 22χρονο Tamarius Davis, έναν οδηγό από τη Τζόρτζια, για τον φόνο αλλά και για απόπειρα ανθρωποκτονίας επειδή πυροβόλησε προς το μέρος όπου περνούσαν άνθρωποι λίγο προτού σκοτώσει τον Wakefield.

Ο δράστης φέρεται να υποστήριξε ότι σκότωσε τον παντρεμένο πατέρα επειδή είχε καταναλώσει παραισθησιογόνα μανιτάρια.

Μιλώντας στο κανάλι Local 10, η χήρα του θύματος Karina Olguin, αναφέρθηκε στις τελευταίες στιγμές του δικού της ανθρώπου.

«Θυμάμαι τον Dustin να λέει: “Σε παρακαλώ, έχω έναν γιο, είναι απλώς ένα αγοράκι”. Και τότε συνέβησαν όλα», είπε η Olguin, την ώρα που η μητέρα του Wakefield, Laura, στεκόταν δίπλα της με τον γιο τους και έκλαιγε.

Την ώρα που ο δράστης είχε στρέψει το όπλο προς τον Davis, εκείνος παρακάλεσε για τη ζωή του, λέγοντας στον άγνωστο άντρα ότι ο γιος του είναι μόλις ενός έτους.

Η ίδια χαρακτήρισε τον άντρα της «ήρωα, έναν θαρραλέο άντρα και έναν αξιαγάπητο πατέρα» που έγινε ασπίδα για να μην τραυματιστεί ο γιος του.

Η Olguin θυμάται τον ένοπλο να στέκεται πίσω της όταν πυροβόλησε και σκότωσε τον άντρα της. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι είδαν τον Davis να πανηγυρίζει, χορεύοντας πάνω από το θύμα του που πέθαινε.

«Έγιναν όλα τόσο γρήγορα», είπε η γυναίκα για την απρόκλητη επίθεση.

Ο θείος του θύματος δήλωσε στη DailyMail.com ότι ο ένοπλος πλησίασε τον ανιψιό του και άλλους συγγενείς τυχαία την ώρα που έτρωγαν σε ένα εστιατόριο. «Ο ύποπτος πήγε στον Dustin και του είπε: Ήρθε η ώρα να πεθάνεις. Ο ύποπτος προέταξε το όπλο προς τον γιο του με τον πατέρα να του απαντά ότι είναι απλώς ένα μωρό και τότε ο Dustin στάθηκε μπροστά από τον γιο του και τότε τον πυροβόλησε».