Η Ισπανία, μια από τις «πρωταθλήτριες» του εμβολιασμού στην Ευρώπη, έπιασε σήμερα τον στόχο της, δηλαδή εμβολίασε το 70% του πληθυσμού της έναντι του κορονοϊού, ανακοίνωσε την Τετάρτη η κυβέρνηση της χώρας.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, 33,3 εκατομμύρια Ισπανοί, δηλαδή το 70,3% του πληθυσμού, είναι πλήρως εμβολιασμένοι, όπως μεταδίδει το AFP.

«Όπως το είχα υποσχεθεί στις αρχές του έτους, το 70% του πληθυσμού της Ισπανίας είναι πλήρως εμβολιασμένο», είπε ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ το πρωί, λίγες ώρες πριν ανακοινωθούν τα επίσημα στοιχεία. «Πάνω από το 90% των πολιτών άνω των 40 είναι πλήρως εμβολιασμένο», πρόσθεσε. Επίσης, τουλάχιστον μία δόση έχει λάβει πάνω από το 70% των νέων στις ηλικιακές ομάδες 12-19 και 20-29 ετών.

Όταν ξεκίνησε η εκστρατεία ανοσοποίησης στην Ισπανία, στα τέλη Δεκεμβρίου, η κυβέρνηση υποστήριζε ότι, αν όλα πήγαιναν καλά, «γύρω στο 70%» των 47 εκατομμυρίων πολιτών θα είχαν εμβολιαστεί το καλοκαίρι.

Τον Απρίλιο, ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι ο στόχος επρόκειτο να επιτευχθεί πριν από τα τέλη Αυγούστου.

Σε αντίθεση με τη Γαλλία και άλλες χώρες, στην Ισπανία δεν οργανώθηκαν διαδηλώσεις κατά του εμβολιασμού, ούτε υπήρξε κάποια δημόσια αντιπαράθεση για το θέμα, μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Στην καρδιά του καλοκαιριού ο αριθμός των μολύνσεων αυξήθηκε, λόγω της εξάπλωσης της παραλλαγής Delta, όμως τις τελευταίες εβδομάδες τα κρούσματα μειώνονται και πάλι.

Με βάση τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 6.818 νέα κρούσματα ενώ 132 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Συνολικά, στη χώρα έχουν καταγραφεί 4,8 εκατομμύρια κρούσματα και 84.472 θάνατοι.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.