Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Ουάσινγκτον για να υποβάλει τα σέβη του και να εκφράσει αλληλεγγύη προς τον λαό της Γαλλίας, μετά τη θανατηφόρα επίθεση από ενόπλους σε γαλλική εφημερίδα που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 12 άνθρωποι.

Λίγο μετά την επιστροφή του από το ταξίδι του στο Φοίνιξ, ο Ομπάμα συνοδευόμενος από την αυτοκινητοπομπή του μετέβη στη γαλλική πρεσβεία για να υπογράψει το βιβλίο συλλυπητηρίων. Εκεί παρευρέθηκε και ο πρέσβης της Γαλλίας, Ζεράρ Αρό.

Στο βιβλίο ο Ομπάμα εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τον γαλλικό λαό, μετά την επίθεση στην εφημερίδα Charlie Hebdo.

«Ως σύμμαχοι εδώ και πολλούς αιώνες, στεκόμαστε δίπλα στους Γάλλους αδελφούς μας για να διασφαλίσουμε ότι υπάρχει δικαιοσύνη και ότι ο τρόπος ζωή μας δεν είναι ανυπεράσπιστος. Οδεύουμε μαζί μπροστά γνωρίζοντας ότι ο τρόμος δεν συγκρίνεται με την ελευθερία και τα ιδανικά που υπερασπιζόμαστε – ιδεώδη που δίνουν ζωή στον κόσμο», έγραψε στο βιβλίο ο Αμερικανός ηγέτης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.