Το υπουργείο Εσωτερικών της Ιταλίας ανακοίνωσε ότι συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη εμπειρογνωμόνων των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών εντός της ημέρας στη Ρώμη προκειμένου να εξετάσουν τις ενδεχόμενες τρομοκρατικές απειλές για τη χώρα, μετά την αιματηρή επίθεση εναντίον της εβδομαδιαίας εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι.

«Μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι εναντίον των συντακτών της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, o υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο, συγκάλεσε για σήμερα την Επιτροπή Στρατηγικής Ανάλυσης επί Θεμάτων Τρομοκρατίας», ανέφερε το υπουργείο σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.

«Η επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν όλοι οι ειδικοί της αντιτρομοκρατίας που προέρχονται από τις δυνάμεις ασφαλείας και τις υπηρεσίες πληροφοριών, θα εξετάσει με προσοχή την τρομοκρατική απειλή υπό το φως αυτής της πολύ σοβαρής επίθεσης» προσέθεσε ο ίδιος.

Την ίδια ώρα το Βατικανό καταδίκασε, χαρακτηρίζοντάς την «απεχθή», την επίθεση εναντίον της εφημερίδας που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο 12 ανθρώπων.

«Πρόκειται για μια διπλή επιθετική ενέργεια, (που είναι) απεχθής διότι αποτελεί τόσο μία επίθεση εναντίον των πολιτών όσο επίσης εναντίον της ελευθερίας του Τύπου» επισήμανε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Βατικανού, ο ιερέας Τσίρο Μπενετιτίνι.