Η Κούβα απελευθέρωσε πολιτικούς κρατούμενους

Η απόφαση πάρθηκε στο πλαίσιο της εξομάλυνσης των σχέσεων με τις ΗΠΑ


ΚΟΣΜΟΣ
1:07
07/01/2015
Η Κούβα απελευθέρωσε πολιτικούς κρατούμενους
1
loading

Η Κούβα απελευθέρωσε ορισμένους πολιτικούς κρατούμενους, όπως συμφωνήθηκε με τις Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο της διαδικασίας διπλωματικής προσέγγισης των δύο χωρών.

«Έχουν απελευθερώσει ορισμένους πολιτικούς κρατούμενους», δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζένιφερ Πσάκι, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό τους και εξηγώντας ότι οι απελευθερωθέντες περιλαμβάνονται στον κατάλογο των 53 ονομάτων που η Ουάσινγκτον έχει υποβάλει στην Αβάνα.

Η απελευθέρωση των 53 δεν αποτελεί όρο για τη διεξαγωγή συνομιλιών για την έναρξη της διαδικασίας εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν εντός του Ιανουαρίου στο πλαίσιο των καθιερωμένων συνομιλιών για θέματα μεταναστών, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος χωρίς να προσδιορίσει ημερομηνία. Επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες θα είναι η υφυπουργός Εξωτερικών, Ρομπέρτα Τζέικομπσον.

Οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Κούβας Μπαράκ Ομπάμα και Ραούλ Κάστρο ανακοίνωσαν στις 17 Δεκεμβρίου ότι οι δύο χώρες θα επιδιώξουν την εξομάλυνση των διπλωματικών τους σχέσεων έπειτα από το πενηνταετές εμπάργκο που έχει επιβάλει η Ουάσινγκτον στην Κούβα.

Ωστόσο, η ιστορική αυτή προσέγγιση πυροδότησε επικρίσεις, κυρίως εκ μέρους του αμερικανικού Κονγκρέσου, σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση Ομπάμα θα έπρεπε να έχει εξασφαλίσει υποχωρήσεις της Αβάνας ως προς τα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πριν από την έναρξη της διαδικασίας προσέγγισης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar n1K0SsT

    Και για να μη μείνει πίσω ο Τσίπρας αν γίνει πρωθυπουργός θα απελευθερώσει και τους πολιτικούς κρατούμενους στην Ελλάδα δηλαδή 17Ν, Πυρήνες της φωτιάς και θα προτείνει και τον Ρομανό για πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει