Έκλεψαν 18.000 κέικ από χωματερή της Σερβίας

Τα προϊόντα προωθήθηκαν στη «μαύρη αγορά»


ΚΟΣΜΟΣ
14:32
05/01/2015
Έκλεψαν 18.000 κέικ από χωματερή της Σερβίας
1
loading

Δεκαοχτώ χιλιάδες κέικ έκλεψαν άγνωστοι από χωματερή στην πόλη Κραγκούγεβατς, στην κεντρική Σερβία, λίγο πριν από την έλευση του νέου έτους, και τα προώθησαν στη «μαύρη αγορά».

Αμέσως, όπως ανέφεραν σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος της σερβικής πόλης Ράντομιρ Νίκολιτς και ο αρχηγός της αστυνομίας Γκόραν Ζίβκοβιτς, ειδοποιήθηκαν οι αστυνομικές αρχές, η εισαγγελία και οι αρμόδιες δημοτικές αρχές.

Η κλοπή σημειώθηκε στις 24 Δεκεμβρίου και, όπως φαίνεται σε στιγμιότυπα που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας της εταιρείας διαχείρισης απορριμμάτων Cistoca, τα κέικ, τα οποία πιστεύεται πως ήταν χαλασμένα, μεταφέρθηκαν από τη χωματερή με φορτηγά της δημόσιας επιχείρησης.

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Β92 του Βελιγραδίου, ο δήμαρχος του Κραγκούγεβατς επέρριψε ευθύνες σε κάποια «εγκληματική ομάδα» για την κλοπή των κέικ καθώς με την προώθησή τους σε «ύποπτα μέρη» και την πώλησή τους σε «ύποπτες τιμές» τέθηκε σε κίνδυνο η υγεία των πολιτών, όπως τόνισε.

Ο κ. Νίκολιτς ανέφερε, επίσης, πως έχει συσταθεί επιτροπή για τη διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ ο Εθνικός Οργανισμός Καταναλωτών της Σερβίας δημοσίευσε φωτογραφία των κλεμμένων προϊόντων, προειδοποιώντας τους πολίτες να μην τα αγοράζει, καθώς εξακολουθούν να πωλούνται στη «μαύρη αγορά».

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης που διέθετε τα συγκεκριμένα προϊόντα στην αγορά αποφάσισε να τα αποσύρει, όταν διαπίστωσε ότι οι μονάδες συντήρησης, όπου ήταν αποθηκευμένα τα προϊόντα, υπολειτουργούσαν. Ειδοποίησε τις υγειονομικές αρχές, οι οποίες και διέταξαν την απόσυρση των κέικ και την καταστροφή τους.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar mario o tromeros

    κρίμα πεινάνε τα αδέρφια μας οι σέρβοι και εμείς τη κάνουμε για να τους βοηθήσουμε τίποτα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει