Χιλιάδες πολίτες σε μεγάλες πόλεις, κυρίως των πρωτευουσών των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και ξεχύθηκαν σε κεντρικές πλατείες των πόλεων για να υποδεχθούν το 2015

Στην Κροατία, υπαίθριες γιορτές για την υποδοχή του νέου έτους, διοργανώθηκαν σε μεγάλες πλατείες της κροατικής πρωτεύουσας, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις. Πάρτι με ποπ και ροκ μουσική, στο Ζάγκρεμπ, το Σπλιτ, το Όσιγιεκ, τη Ριέκα, το Ντουμπρόβνικ και άλλες πόλεις έδωσαν το ρυθμό για την έλευση του 2015 και χιλιάδες πολίτες, παρά τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες (έως και -15 βαθμούς Κελσίου),υποδέχθηκαν το 2015, με κέφι, μουσική και θεαματικές επιδείξεις πυροτεχνημάτων.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και σε μεγάλες πόλεις της Σλοβενίας, όπως και στην πρωτεύουσα της χώρας, Λιουμπλιάνα, όπου χιλιάδες πολίτες υποδέχθηκαν το νέο έτος στις κεντρικές πλατείες, παρά το τσουχτερό κρύο. Στη Λιουμπλιάνα, το Μάριμπορ, το Κόπερ και σε άλλες μεγάλες πόλεις, οι πολίτες αποχαιρέτισαν το 2014 και υποδέχθηκαν το 2015, με χορό, μουσική και πυροτεχνήματα.

Ωστόσο, στο Μάριμπορ, δύο άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά από πυροτεχνήματα, ενώ πυρκαγιά που επίσης αποδίδεται – σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία – σε πυροτεχνήματα, προκάλεσε ζημίες αξίας 40.000 ευρώ.

Με πυροτεχνήματα και μουσική υποδέχθηκαν το 2015 και χιλιάδες πολίτες στα Τίρανα και την Πρίστινα που βγήκαν σε κεντρικές πλατείες των δύο πόλεων, αψηφώντας τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Στη Σερβία, σε ορισμένες πόλεις, όπως η Νις και το Κραγκούγιεβατς, δεν διοργανώθηκαν δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις για την υποδοχή του 2015, εξαιτίας της έλλειψης κονδυλίων στον προϋπολογισμό των πόλεων.

Ωστόσο, σε άλλες πόλεις, όπως στο Βελιγράδι, το Νόβισαντ και τη Σουμπότιτσα, οι πολίτες που παρακολούθησαν τις εορταστικές εκδηλώσεις, απόλαυσαν ακούσματα παραδοσιακής μουσικής, αλλά και άλλων ειδών, όπως ροκ και ποπ, χειροκρότησαν αγαπημένους ερμηνευτές και ενθουσιάστηκαν με τα πυροτεχνήματα που φώτισαν τον ουρανό, με την έλευση του 2015.