Στη νέα πραγματικότητα που έφεραν οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν προσαρμόζεται το Facebook, καθώς υπάρχουν αναφορές για εφόδους σε σπίτια δημοσιογράφων, μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, γυναικών με δημόσια δραστηριότητα κι άλλων ατόμων.

Καταρχάς, ενεργοποιεί τις ρυθμίσεις ιδιωτικότητας του timeline με ένα κλικ, απαγορεύοντας σε όσους δεν είναι φίλοι του χρήστη να δουν το timeline του, να κατεβάσουν ή να μοιραστούν φωτογραφίες του, ενθαρρύνοντας τους χρήστες να «περιορίσουν τι βλέπουν οι άγνωστοι για εσάς».

Το εργαλείο δε θα είναι  διαθέσιμο στο Instagram, αλλά σε αυτήν την εφαρμογή οι χρήστες θα λαμβάνουν «pop-up alerts» που θα τους δίνουν οδηγίες για να κλειδώσουν τους λογαριασμούς τους αν χρειάζεται.

Το Facebook κρύβει επίσης προσωρινά τις λίστες φίλων των χρηστών του στη χώρα για να μην μπορούν να εντοπίζονται εύκολα από τους Ταλιμπάν οι επαφές κάποιου.

Παροτρύνει μάλιστα και χρήστες από όλο τον κόσμο οι οποίοι έχουν Facebook φίλους από το Αφγανιστάν, να αλλάξουν τις ρυθμίσεις ιδιωτικότητας για τη λίστα φίλων τους.