Αίσθηση έχει προκαλέσει η ανακοίνωση ότι o συνδρομητικός ιστότοπος OnlyFans θα απαγορεύσει φωτογραφίες και βίντεο με σεξουαλικό περιεχόμενο από την 1η Οκτωβρίου. Ήδη, οι αντιδράσεις των χρηστών ξεκίνησαν, καθώς ορισμένοι διερωτώνται ποιο θα είναι το μέλλον της πλατφόρμας, κάποιοι ωστόσο εξέφρασαν την οργή τους, ενώ υπήρξαν και εκείνοι που δήλωσαν ικανοποιημένοι με την εξέλιξη αυτή.

Όπως αναφέρει το BBC αλλά και άλλα διεθνή μέσα, τα άτομα που διαθέτουν λογαριασμό στο OnlyFans θα εξακολουθούν να μπορούν να ποστάρουν γυμνό, όμως το εν λόγω υλικό θα πρέπει να συμμορφώνεται με τις πολιτικές του ιστότοπου.

Να σημειωθεί πως τις επόμενες ημέρες το OnlyFans θα προχωρήσει σε περαιτέρω διευκρινίσεις ως προς το περιεχόμενο που θα επιτρέπεται και εκείνο που θα «μπλοκάρεται».

Ο συγκεκριμένος ιστότοπος έγινε διάσημος τα τελευταία χρόνια ως ένας online χώρος που δίνει την δυνατότητα σε celebrities να αλληλεπιδρούν με τους fans τους σε ένα προσωπικό επίπεδο, με το αζημίωτο βέβαια, αφού η πλατφόρμα είναι συνδρομητική. Παράλληλα, sex workers είχαν τη δυνατότητα να ποστάρουν το περιεχόμενό τους και πληρώνονται.   

Όπως εξηγεί το Associated Press, η επικείμενη απαγόρευση σεξουαλικού περιεχομένου στην πλατφόρμα αποτελεί αποτέλεσμα πιέσεων από τραπεζικούς εταίρους και εταιρείες που χειρίζονται τις οικονομικές συναλλαγές της πλατφόρμας.

Το OnlyFans λέει ότι έχει 130 εκατομμύρια χρήστες και 2 εκατομμύρια δημιουργούς, οι οποίοι έχουν κερδίσει συνολικά γύρω στα 5 δισ. δολάρια!

Ωστόσο, να σημειωθεί πως η πλατφόρμα δεν είναι διαθέσιμη ως εφαρμογή στα Apple και Google stores, τα οποία απαγορεύουν την πορνογραφία. Το OnlyFans επιχείρησε πρόσφατα να αποστασιοποιηθεί από τη φήμη του ως «ιστότοπος πορνό», ανακοινώνοντας ένα streaming app ονόματι OFTV. Αυτό είναι διαθέσιμο για λήψη στις μεγαλύτερες πλατφόρμες τεχνολογίας και προσφέρει περιεχόμενο που έχει να κάνει με το fitness, τη μαγειρική, την κωμωδία και τη μουσική.