Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε σε αρκετές περιοχές της ΠΓΔΜ η ισχυρή χιονόπτωση που σημειώθηκε χθες, ενώ η κυβέρνηση έθεσε σε ετοιμότητα δημόσιους φορείς και υπηρεσίες για την αντιμετώπιση των συνεπειών. Το ύψος του χιονιού έφθασε τα 50 εκατοστά στα ορεινά, ενώ στην πόλη των Σκοπίων ξεπέρασε τα δέκα εκατοστά.

Στην Οχρίδα και στη Στρούγκα σημειώθηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των περιοχών αυτών να μείνουν πολλές ώρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Η κυκλοφορία των οχημάτων σε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου στο βορειοδυτικό και κεντρικό τμήμα της χώρας διεξαγόταν με πολλές δυσκολίες, καθώς δρόμοι έκλεισαν λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης και πολλά αυτοκίνητα παρέμειναν ακινητοποιημένα επί αρκετές ώρες.

Οι προσπάθειες των αρχών εντοπίζονται στον εκχιονισμό δρόμων και στην αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε περιοχές όπου η χιονόπτωση προκάλεσε τα περισσότερα προβλήματα.

Η χιονόπτωση σταμάτησε τις πρώτες πρωινές ώρες, ωστόσο στη χώρα επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και οι προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας αναφέρουν ότι από σήμερα και όλες τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και σε ορισμένες περιοχές θα φθάσει τους -15 βαθμούς Κελσίου.