Μετά το Βατικανό (και άλλες χώρες βέβαια), οι ακτιβίστριες των FEMEN ετοιμάζονται να πετάξουν τα ρούχα και να προτάξουν τα… στήθη τους και στην Αθήνα.

Οι γυμνόστηθες ακτιβίστριες σκοπεύουν να επιστρατεύσουν έναν «οργισμένο σεξτρεμισμό» ενάντια στη «χώρα που θρέφει την ακροδεξιά».

Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», η οργάνωση ετοιμάζεται να επεκτείνει τη δράση της και στην Ελλάδα. Πηγές της οργάνωσης, που επικαλείται η εφημερίδα, αναφέρουν ότι η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν το γεγονός που πυροδότησε την απόφαση τους να αρχίσουν την επιχείρηση στρατολόγησης Ελληνίδων.

Η επικεφαλής της οργάνωσης, Ίνα Σεβτσένκο, αναφέρει πως «η Ελλάδα ανήκει στη λίστα των χωρών που θεωρούνται στρατηγικά σημαντικά εδάφη λόγω της ανόδου της Ακροδεξιάς».

Η Σεβτσένκο αυτοσυστήνεται ως μια «κλασική κοπέλα από την Ουκρανία» που το 2009, μπήκε στην οργάνωση καθώς την παρακίνησε ο σεξισμός στον εργασιακό της χώρο.

Η FEMEN μετρά, σύμφωνα με τη Σεβτσένκο, περίπου 300 ακτιβίστριες και 5.000 μέλη. Ωστόσο εκτιμάται ότι τον τελευταίο καιρό τα μέλη αυτά έχουν αυξηθεί.

Ήδη πάντως Ελληνίδες έχουν επικοινωνήσει μέσω του Facebook με την οργάνωση δηλώνοντας «διαθέσιμες» και διατεθειμένες για να συμμετάσχουν σε δράσεις αν αυτό χρειαστεί.