Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε ένα προάστιο του Σεντ Λούις όπου ένας λευκός αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε έναν Αφροαμερικανό που κράδαινε ένα όπλο σε ένα βενζινάδικο την Τρίτη το βράδυ.

Μία ομάδα διαδηλωτών πραγματοποίησε πορεία στον αυτοκινητοδρόμο 170 στην πόλη Μπέρκλεϊ, του Μιζούρι περίπου στις 3 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας εμποδίζοντας την κυκλοφορία για περίπου 45 λεπτά. Η διαδήλωση ακολούθησε μία ολονυχτία στο βενζινάδικο «Mobil On The Run» όπου σημειώθηκε το περιστατικό.

Το κατάστημα αυτό βρίσκεται σε απόσταση λίγων λεπτών από το Φέργκιουσον όπου ένας λευκός αστυνομικός σκότωσε το 18χρονο Μάικλ Μπράουν τον Αύγουστο, πυροδοτώντας διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό.

Οι κινητοποιήσεις όπου συμμετείχαν 150 άνθρωποι ήταν στο μεγαλύτερο μέρος τους ειρηνικές κατά τη διάρκεια της νύχτας, ωστόσο σε μία περίπτωση οι αστυνομικοί απέτρεψαν την απόπειρα πλήθους ανθρώπων να εισβάλει σε ένα κατάστημα ειδών ομορφιάς. Τουλάχιστον 2 άνθρωποι τέθηκαν υπό κράτηση, οι αρχές δε έχουν δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.