Χρειάστηκε να περάσουν 70 χρόνια για να απαλλαγεί από τη κατηγορία της διπλής δολοφονίας ένας Αφροαμερικανός. Το 14χρονο αγόρι από το Alcolu της Νότια Καρολίνα, εκτελέστηκε με τη κατηγορία του θανάσιμου τραυματισμού δύο λευκών κοριτσιών, το 1944.

Σε μια απόφαση που εξέδωσε την Τετάρτη η δικαστής Carmen Mullen, εκφράστηκε η πεποίθηση ότι το συνταγματικό δικαίωμα του νεαρού αγοριού George Stinney για μια δίκαιη δίκη , παραβιάστηκε σε σημείο που θα πρέπει το όνομά του να «καθαρίσει».

Ο Stinney, ο οποίος ήταν τόσο μικρός που κατά τη στιγμή της εκτέλεσής του με ηλεκτρική καρέκλα έπρεπε να καθίσει πάνω σε ένα τηλεφωνικό κατάλογο, αναφέρεται συχνά ως ο νεότερος Αμερικανός που θανατώθηκε στις ΗΠΑ κατά τον 20ο αιώνα.

Κατά τη διάρκεια της δίκης του το 1944, ο λευκός δικηγόρος του δεν έφερε μάρτυρες και δεν εξέτασε τους ήδη υπάρχοντες. Το 2009, η αδελφή του Stinney ισχυρίστηκε σε ένορκη δήλωση της, ότι ο αδελφός της δεν μπορούσε να σκοτώσει τα δύο νεαρά κορίτσια επειδή ήταν μαζί του κατά το χρόνο του συμβάντος.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, ο Stinney ομολόγησε τη δολοφονία των δύο κοριτσιών- Betty June Binnicker, 11 ετών και Mary Emma Thames 8 ετών- χτυπώντας τους με σιδηρολοστό. Η οικογένεια του αγοριού και άλλοι υποστηρικτές, ωστόσο υποστηρίζουν ότι εξαναγκάστηκε γι αυτήν την ομολογία.

Η δίκη ολοκληρώθηκε μετά από περίπου τρεις ώρες, και το σώμα των ενόρκων αποτελούνταν από 12 λευκούς άντρες οι οποίοι έβγαλαν την καταδικαστική απόφαση μέσα σε 10 λεπτά.