Ο εκλιπών ιδιοκτήτης της Scholastic Corp., του εκδοτικού κολοσσού που έχει βγάλει στην αγορά τα παιδικά βιβλία «Χάρι Πότερ» και «Magic Schoolbus», παρέλειψε να συμπεριλάβει την οικογένειά του στη διαθήκη του.

Και τα αφήνει όλα, τόσο την εταιρία των 1,2 δισ. δολαρίων όσο και την προσωπική του περιουσία, στην ερωμένη του…

Ο κροίσος που τα άφησε όλα στην ερωμένη του

Ο Richard «Dick» Robinson έφυγε αιφνιδίως από τον κόσμο στις 5 Ιουνίου, σε ηλικία 84 ετών. Σύμφωνα με την αποκάλυψη της Wall Street Journal, ο κροίσος της εκδοτικής αφήνει όλη την περιουσία του στην 54χρονη «μακροχρόνια ερωτική παρτενέρ» του Iole Lucchese, η οποία διατηρεί υψηλόβαθμη θέση στη Scholastic.

Η εφημερίδα έχει στα χέρια της αντίγραφο της διαθήκης από το 2018, στην οποία περιγράφει ο Robinson τη Lucchese, η οποία εργάζεται στην εταιρία εδώ και 30 χρόνια, ως «σύντροφό μου και στενότερη φίλη μου».

Μέλη της οικογένειας δήλωσαν στην εφημερίδα πως δεν είναι ακριβώς χαρούμενοι για το μέλλον του ιστορικού εκδοτικού οίκου, ο οποίος ήταν πάντα σε οικογενειακά χέρια. Αναστατωμένοι είναι επίσης και για το γεγονός ότι η περιουσία του Robinson θα περάσει ολόκληρη στη Lucchese.

Όπως δήλωσαν, εξετάζουν τα νομικά μέσα που έχουν στη διάθεσή τους για να προσβάλουν τη διαθήκη ή να τα βρουν εξωδικαστικά με τη Lucchese.

Ο μικρότερος γιος του κροίσου, Maurice Robinson, είπε στην εφημερίδα ότι η αλλαγή σκυτάλης στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του εκδοτικού οίκου ήταν «απροσδόκητη και σοκαριστική». «Αυτό που θέλω περισσότερο είναι ένα φιλικό αποτέλεσμα», κατέληξε.

Σύμφωνα με τη διαθήκη, η Lucchese αποκτά το 53,8% των μετοχών της εταιρίας…