Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα ότι η πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής δεν μπορεί να προβλεφθεί, σχολιάζοντας την απόφαση της Ουάσινγκτον να επιβάλει αλλεπάλληλους γύρους κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

«Το ζήτημα είναι η καταλληλότητα και την προβλεψιμότητα των εταίρων» δήλωσε ο Μεντβέντεφ σε τηλεοπτική του συνέντευξή στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

«Και τι κάνουν οι Αμερικανοί; Επιβάλουν κυρώσεις σε βάρος της χώρας μας, προσπαθώντας να καταλήξουν σε ένα εχθρικό μέτωπο κατά της Ρωσίας. Αυτές είναι εχθρικές δραστηριότητες, αυτό είναι απόλυτα φανερό» ανέφερε ο Ρώσος πρωθυπουργός.

Ερωτηθείς σχετικά με τις συνέπειες των δυτικών κυρώσεων, ο Μεντβέντεφ ανέφερε: «Η οικονομία μας, κατά πάσα πιθανότητα, έχει χάσει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια». Αντηχώντας απόψεις που έχει εκφράσει ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Μεντβέντεφ είπε ότι οι κυρώσεις βλάπτουν όχι μόνο τη Ρωσία, αλλά και εκείνους που τις έχουν επιβάλει.

Ο πρωθυπουργός Μεντβέντεφ δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία θα πρέπει να μειώσει την εξάρτησή της από τις εξαγωγές ενέργειας, η οποία την καθιστά ευάλωτη στις μειώσεις των τιμών του πετρελαίου σε διεθνή κλίμακα.