Την προσδοκία τους να έχει εμβολιαστεί έναντι του κορονοϊού το 20% του πληθυσμού μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου ή τις αρχές Οκτωβρίου, εκφράζουν πηγές του Υπουργείου Υγείας της Αιγύπτου, καθώς δεν κρύβουν την ανησυχία τους ότι ένα νέο, τέταρτο κύμα της πανδημίας είναι πιθανό να ξεσπάσει τότε.

Τις παραπάνω δηλώσεις έκαναν αξιωματούχοι στην εφημερίδα της χώρας «Ελ Ουατάν», αποδίδοντας την ανησυχία τους για την αύξηση μέχρι τότε των κρουσμάτων στο πολύ πιθανό ενδεχόμενο να παρουσιαστεί και στην Χώρα του Νείλου η μετάλλαξη Delta, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Τονίζουν πως σε αυτήν την περίπτωση, οι ιατροί θα προτείνουν να ενισχυθεί η σειρά των φαρμάκων που θα ενδείκνυνται για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι το ινδικό στέλεχος εξαπλώνεται ταχύτερα και έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα επικίνδυνο για τα παιδιά.

Επισημαίνουν, δε, ότι το εμβόλιο είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση κάθε αναμενόμενου κύματος ή μετάλλαξης της πανδημίας.

Τέλος, αναφέρουν ότι αν πράγματι έχει εμβολιασθεί μέχρι τον Οκτώβριο το 20% του πληθυσμού στην Αίγυπτο, τα ποσοστά θανάτου στο τέταρτο κύμα θα μειωθούν έως και 88%.

Μέχρι τώρα, η Αίγυπτος έχει καταγράψει 283.862 επιβεβαιωμένες μολύνσεις του Covid-19 ενώ 16.465 άτομα έχουν καταλήξει από επιπλοκές του κορονοϊού.