Η απόπειρα ληστείας που πραγματοποιήθηκε στις 6 το πρωί στην Ιταλία, μοιάζει βγαλμένο από σενάριο κινηματογραφικής ταινίας.

Οι επίδοξοι κλέφτες έβαλαν φωτιά σε φορτηγά στον αυτοκινητόδρομο Α1 μεταξύ της πόλης Λόντι και Πιατσέντσα και έριξαν καρφιά στο δρόμο, προκειμένου να σταματήσουν ένα τεθωρακισμένο όχημα που μετέφερε χρήματα.

Η ληστεία είχε άδοξο τέλος, αφού τα φορτηγά που ακινητοποιήθηκαν από τα καρφιά, αποτελούσαν μέρος της συνοδείας της χρηματαποστολής, ενώ το τεθωρακισμένο με τα χρήματα κατάφερε να ξεφύγει!

Στο σημείο προκλήθηκε κυκλοφοριακό χάος, αφού ακινητοποιήθηκαν όλα τα αμάξια που κινούνταν στην εθνική οδό και προς τις δυο κατευθύνσεις, με την αστυνομία να καταφέρνει να δώσει στην κυκλοφορία το δρόμο μόλις το μεσημέρι.

Οι ιταλικές αρχές διενεργούν έρευνες για να εντοπίσουν τους επίδοξους κλέφτες και κάνουν λόγο για 8 με 9 άτομα που αναζητούνται.

Στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν, οι ληστές δεν δίστασαν να πυροβολήσουν προς πάσα κατεύθυνση, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματίες ή θύματα.

Οι άγνωστοι δράστες είχαν κλείσει σε δύο σημεία τον δρόμο, περιμένοντας το πέρασμα της χρηματαποστολής, το πρώτο σε ένα παράδρομο της εθνικής οδού, από όπου τελικά δεν πέρασε το τεθωρακισμένο όχημα που μετέφερε τα χρήματα, ενώ το δεύτερο μπλόκο το έστησαν στην εθνική, χρησιμοποιώντας ένα αυτοκίνητο και δύο φορτηγάκια σαν εμπόδια, βάζοντάς τους φωτιά.