Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε σήμερα τη συνοικία όπου στεγάζονται διπλωματικές αντιπροσωπείες στην Καμπούλ, χωρίς να υπάρξουν θύματα, δήλωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Η αφγανική πρωτεύουσα πλήττεται από σειρά επιθέσεων των Ταλιμπάν και άλλων τζιχαντιστικών οργανώσεων, την ώρα που οι ξένες στρατιωτικές δυνάμεις αποσύρονται από τη χώρα ύστερα από έναν πόλεμο 13 ετών, αφήνοντας πίσω μια μικρή αποστολή υποστήριξης.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καμπούλ Χασμάτ Στανεκζάι δήλωσε ότι διασώστες και ερευνητές εστάλησαν στο σημείο της έκρηξης στη συνοικία Ουαζίρ Ακμπάρ Χαν όπου υπάρχουν πρεσβείες, γραφεία διεθνών μέσων ενημέρωσης και ανθρωπιστικών οργανώσεων. Από την έκρηξη δεν υπάρχουν θύματα.

Η επίθεση αυτή ήταν η δεύτερη σήμερα στην αφγανική πρωτεύουσα. Νωρίτερα, στη νότια Καμπούλ, βόμβα που πυροδοτήθηκε με τηλεχειρισμό έπληξε λεωφορείο που μετέφερε αφγανούς στρατιώτες τραυματίζοντας επτά ανάμεσά τους, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Ζαχίρ Αζίμι.

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση αυτή σε ηλεκτρονικό μήνυμα που έστειλαν σε δημοσιογράφους.
Οι επιθέσεις σημειώθηκαν μια ημέρα μετά την έκρηξη μαγνητικής βόμβας από την οποία σκοτώθηκαν δύο αμερικανοί στρατιώτες της δύναμης του ΝΑΤΟ και τραυματίστηκε ένας αφγανός πολίτης στην Καμπούλ.