Ο υποψήφιος της κεντροαριστεράς στην Εμίλια Ρομάνια (περιοχή με πρωτεύουσα την Μπολώνια) Στέφανο Μπονατσίνι εξελέγη με ποσοστό 49,05%, ενώ στην Καλαβρία, ο υποψήφιος περιφερειάρχης των Δημοκρατικών, Μάριο Ολιβέριο, πέτυχε, με την στήριξη της αριστεράς, μια άνετη νίκη, με το 61,5% των ψήφων.

Οι σχολιαστές τονίζουν, όμως, ότι για πρώτη φορά, στην Εμίλια Ρομάνια, η αποχή ήταν τόσο υψηλή: ψήφισε μόνον το 37% των εχόντων δικαίωμα, λόγω και πρόσφατων σκανδάλων υπεξαίρεσης και κακοδιαχείρισης που ξέσπασαν στους κόλπους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στην Καλαβρία η συμμετοχή δεν ξεπέρασε το 44%.

Ο πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι εξέφρασε την ικανοποίησή του, τονίζοντας, μέσω Διαδικτύου, ότι «μέσα σε εννέα μήνες το Δημοκρατικό Κόμμα κέρδισε σε τέσσερις περιφέρειες στις οποίες κυβερνούσε η κεντροδεξιά».

Και ο ηγέτης της ξενοφοβικής Λέγκα του Βορρά Ματτέο Σαλβίνι, τέλος, δήλωσε εξαιρετικά ικανοποιημένος για το ότι το κόμμα του, στην ευρύτερη περιοχή της Μπολόνια, έλαβε διπλάσιο ποσοστό ψήφων από εκείνο της Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.