«Ο πλήρης εμβολιασμός παραμένει η ισχυρότερη απάντησή μας κατά του κορονοϊού και των νέων παραλλαγών του κορονοϊού» τόνισε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου λίγο πριν από την επίσκεψή της στην Ισπανία. Και συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας ότι «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τα εμβόλια θα κερδίσουν τον αγώνα, και όχι οι μεταλλάξεις».

Η κ. Κυριακίδου θα βρίσκεται αύριο στη Μαδρίτη. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Ευρωπαία Επίτροπος αναμένεται να συναντηθεί με την Υπουργό Υγείας Καρολίνα Ντάριας και τον Υπουργό Γεωργίας, Αλιείας και Τροφίμων Λούις Πλάνας.

Οι συζητήσεις με την Υπουργό Υγείας θα επικεντρωθούν στη στρατηγική της ΕΕ για τα εμβόλια και στην ανάπτυξη της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού στην Ισπανία, καθώς και στην πορεία προς την κατεύθυνση των προτάσεων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας.

Η κ. Κυριακίδου ανέφερε ότι «πάνω από το 65% του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ έχει πλέον εμβολιαστεί με μία δόση – στην Ισπανία ο αριθμός είναι ακόμη υψηλότερος. Όλοι πρέπει να συνεχίσουμε να προχωράμε μπροστά και να αυξήσουμε τον αριθμό των πλήρως εμβολιασμένων ατόμων το συντομότερο δυνατό».

Η συζήτηση με τον Υπουργό Γεωργίας, Αλιείας και Τροφίμων θα επικεντρωθεί σε βασικά θέματα που σχετίζονται με την Ασφάλεια των Τροφίμων, συμπεριλαμβανομένης της Στρατηγικής «από το Αγρόκτημα στο Πιάτο», της καλής μεταχείρισης των ζώων και της μικροβιακής αντοχής.

Η εν λόγω επίσκεψη της Επιτρόπου, αποτελεί μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών της Κομισιόν και της δέσμευσης της Στέλλας Κυριακίδου να υποστηρίξει την ανάπτυξη εθνικών εκστρατειών εμβολιασμού για την COVID-19 των κρατών-μελών.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.