Μια εκπαιδευτικός από την Αλαμπάμα των ΗΠΑ που έκανε σεξ με δύο μαθητές της επικαλέστηκε τα συνταγματικά της δικαιώματα και λίγο έλειψε να τη γλιτώσει.

Μόνο που τα πράγματα για τη 47χρονη Carrie Cabri Witt πήραν άσχημη τροπή τελευταία, όταν καταδικάστηκε σε 10 χρόνια στη φυλακή

Δασκάλα που έκανε σεξ με μαθητές επικαλέστηκε τις συνταγματικές της ελευθερίες για να γλιτώσει τη δίωξη

Ούτε λίγο ούτε πολύ, η καθηγήτρια μέσης εκπαίδευσης βάσισε την υπερασπιστική της γραμμή στο γεγονός ότι ήταν συνταγματικό δικαίωμά της να κάνει σεξ με τους δύο μαθητές της.

Η καταδίκη της όμως την Πέμπτη έβαλε ένα τέλος στην αμφιλεγόμενη υπόθεση, που πηγαίνει 5 χρόνια πίσω.

Η 47χρονη δίδασκε σε γυμνάσιο της Αλαμπάμα τον Μάρτιο του 2016, όταν συνελήφθη για τις ερωτικές σχέσεις που διατηρούσε με δύο μαθητές της, ηλικίας 17 και 18 ετών.

Την κατηγόρησαν με βάση πολιτειακό νόμο του 2010, όπου ορίζει ότι εργαζόμενος σε σχολείο δεν μπορεί να έχει ερωτικές επαφές με μαθητές κάτω των 19 ετών. Εκείνη επικαλέστηκε ωστόσο τις συνταγματικές της ελευθερίες, λέγοντας πως οι δύο σεξουαλικές σχέσεις ήταν συναινετικές.

Η ηλικία της συναίνεσης είναι στην Αλαμπάμα τα 16 χρόνια. Η Witt ισχυριζόταν ότι την κυνηγούσαν για το απλό γεγονός ότι εργαζόταν σε εκείνο το σχολείο. Ο δικηγόρος της δήλωνε μάλιστα πως η δίωξή της παραβιάζει τον ομοσπονδιακό νόμο περί του δικαιώματος στην ιδιωτικότητα.

Πρωτόδικα, το πολιτειακό δικαστήριο της Αλαμπάμα συμφώνησε μαζί της, κρίνοντας τον νόμο αντισυνταγματικό και αφήνοντάς τη ελεύθερη. Στο εφετείο ωστόσο ανατράπηκε η πρωτόδικη απόφαση και η υπόθεση στάλθηκε ξανά στο δικαστήριο της κομητείας.

Η ίδια δήλωσε τελικά ένοχη τον Μάρτιο για τη μία υπόθεση, όπως προέβλεπε η συμφωνία με την εισαγγελία για να μην εκτίσει 20 χρόνια πίσω από τα κάγκελα.

Έχοντας περάσει 18 μήνες προφυλακισμένη και άλλους τόσους σε σωφρονιστικό πρόγραμμα, δεν θα εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής των 10 ετών, καθώς της χορηγήθηκε αναστολή…