Την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας αποφάσισαν σήμερα κατά τη συνάντησή τους στο Κάιρο, ο Κύπριος υπουργός ‘Αμυνας, Χ. Πετρίδης, με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, στρατηγό Μοχάμεντ Ζάκι. «Η Κύπρος και η Αίγυπτος εμβαθύνουν ακόμη περισσότερο τις σχέσεις τους, έχουμε συμφωνήσει με τον ομόλογό μου την ανάγκη της δημιουργίας ενός περιφερειακού φόρουμ, ενός φόρουμ που θα συμμετέχουν και άλλες χώρες που έχουν τις ίδιες απόψεις με εμάς, που στηρίζουν το διεθνές δίκαιο, που στηρίζουν το δίκαιο της θάλασσας και μέσα σε αυτήν την αναγκαιότητα έχουμε επίσης συμφωνήσει για περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων, μέσω των επιπλέον ασκήσεων τις οποίες και θα δρομολογήσουμε πολύ σύντομα», δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση ο Κύπριος υπουργός ‘Αμυνας.

Παράλληλα, αναφορικά με τον θάνατο τεσσάρων Αιγυπτίων νέων στις πυρκαγιές της Κύπρου, ο κ. Πετρίδης ανέφερε: «Εξέφρασα στον ομόλογό μου τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια για την τραγική απώλεια τεσσάρων νέων ανθρώπων από την Αίγυπτο, στις πυρκαγιές που είχαμε πρόσφατα στην Κύπρο. Να διαβεβαιώσω την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης και της Πολιτείας για να στηρίξουμε και να διευκολύνουμε τις οικογένειες των θυμάτων».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.