Στη δημοσιότητα δόθηκε λογαριασμός στην Τραπέζα Κύπρου για τους πυρόπληκτους σε Λεμεσό και Λάρνακα.

Οδηγίες για το άνοιγμα του τραπεζικού λογαριασμού στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου για τη στήριξη των πυρόπληκτων λόγω της φωτιάς στην Κύπρο έδωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στον εν λόγω λογαριασμό το κοινό θα μπορεί να καταθέτει τις εισφορές του για τη στήριξη των πυρόπληκτων στην ορεινή περιοχή Λάρνακας και Λεμεσού.

Η Προεδρία της Δημοκρατίας έδωσε μέσω σχετικής ανακοίνωσης τα στοιχεία του λογαριασμού.

O Αριθμός Λογαριασμού είναι: 6001027

IBAN: CY 42 0010 0001 0000 0000 0600 1027

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει τις ευχαριστίες του για τη μεγάλη ανταπόκριση και τη συμπαράσταση από πλευράς των πολιτών, οι οποίοι ενισχύουν τη δεδηλωμένη βούληση του κράτους να σταθεί έμπρακτα στους πληγέντες.

Εισηγήσεις για την στήριξη των πληγέντων της πυρκαγιάς

Ο κ. Αναστασιάδης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός στις οικογένειες των τεσσάρων αδικοχαμένων της πύρινης τραγωδίας, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρου, Μάριος Πελεκάνος, ο οποίος τονίζει πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δηλώνει την ετοιμότητα, τόσο του ιδίου όσο και της κυβέρνησης, για παροχή της όποιας βοήθειας κρίνεται σκόπιμη σε όσους των συμπολιτών μας έχουν υποστεί ζημιές, απόρροια της τραγωδίας, η οποία μετρά την επόμενη μέρα και σημαντικές περιβαλλοντικές συνέπειες.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για άμεση, ταχεία και αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της μεγάλης πυρκαγιάς, είχε σήμερα σειρά συναντήσεων και επικοινωνιών με τους αρμόδιους υπουργούς.

Συγκεκριμένα: Με παρέμβαση του Προέδρου έχουν αποσταλεί σε όλα τα πληγέντα χωριά ηλεκτρογεννήτριες, προκειμένου να αποκατασταθεί η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στις περιοχές που υπήρξε διακοπή. Αυτή τη στιγμή, στους πυρήνες των επηρεαζόμενων κοινοτήτων έχει, ήδη, αποκατασταθεί η παροχή ηλεκτρισμού.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε σαφείς οδηγίες για επαναπροκήρυξη της προσφοράς και άμεση αγορά μεταφερόμενου συντονιστικού κέντρου ελέγχου, η οποία για λόγους εγειρόμενων ενστάσεων δεν είχε προωθηθεί, με στόχο τη βελτίωση του επιτόπου συντονισμού των μονάδων που μάχονται στην πρώτη γραμμή.

Επίσης, δόθηκαν οδηγίες ώστε κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την ερχόμενη Τετάρτη, να κατατεθούν εισηγήσεις για τη λήψη των πρώτων μέτρων με στόχο την οικονομική στήριξη των πληγέντων, καθώς και την αξιολόγηση των υπολοίπων πτυχών που προκύπτουν από την τραγωδία.