Το 1966, ένα δυσλεκτικό 16χρονο αγόρι αποφάσιζε να παρατήσει το σχολείο. Με τη βοήθεια ενός φίλου ιδρύει ένα περιοδικό για σπουδαστές και βγάζει χρήματα πουλώντας διαφημίσεις σε τοπικές επιχειρήσεις. Με ελάχιστα χρήματα για ξεκίνημα, η έδρα της επιχείρησής του βρίσκεται σε μία κρύπτη στο εσωτερικό μία εκκλησίας…

Τέσσερα χρόνια μετά ψάχνει τρόπους να επεκτείνει το μικρό περιοδικό και αρχίζει να πουλάει δίσκους σε φοιτητές που κάνουν παραγγελίες μέσω ταχυδρομείου και αγοράζουν το περιοδικό. Οι δίσκοι πουλάνε καλά και την επόμενη χρονιά ανοίγει κατάστημα με δίσκους.

Μετά από δύο χρόνια, αποφασίζει να ανοίξει τη δική του δισκογραφική εταιρεία και στούντιο ηχογράφησης.

Νοικιάζει το στούντιο σε τοπικούς καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένου ενός που λέγεται Mike Oldfield, που γράφει σε αυτό το μικρό στούντιο το τραγούδι, Tubular Bells, που αργότερα πούλησε πάνω από πέντε εκατομμύρια αντίτυπα.

Μέσα στην επόμενη δεκαετία, το νεαρό αγόρι περιλαμβάνει στη δισκογραφική εταιρεία συγκροτήματα όπως οι Sex Pistols, οι Culture Club και οι Rolling Stones.

Σε όλη τη διαδρομή συνεχίζει να ιδρύει επιχειρήσεις: μία αεροπορική εταιρείας, τρένα, κινητά τηλέφωνα και πολλά άλλα.

Σχεδόν μισό αιώνα μετά διοικεί περισσότερες από 400 εταιρείες.

Σήμερα, το αγόρι που παράτησε το σχολείο και άρχισε να στήνει επιχειρήσεις παρά την απειρία του είναι ένα δισεκατομμυριούχος και το όνομά του είναι Ρίτσαρντ Μπράνσον.

Έχει ιδρύσει τόσο πολλές επιχειρήσεις που είναι αδύνατο να έχει αισθανθεί προετοιμασμένος, ικανός ή έτοιμος να το κάνει σε κάθε περίπτωση. Στην πραγματικότητα, είναι απίθανο να είχε τα προσόντα ή να ήταν προετοιμασμένος για να ξεκινήσει αυτές τις επιχειρήσεις.

Δεν είχε πετάξει ποτέ αεροπλάνο, ούτε ήξερε τίποτα από μηχανική, ωστόσο έστησε αεροπορική εταιρεία.

Ειδικοί λένε ότι οι άνθρωποι που εργάζονται πάνω σε κάτι σημαντικό, ποτέ δεν αισθάνονται έτοιμοι. Είναι λογικό να αισθάνεται κανείς ανασφάλεια, ότι δεν είναι προετοιμασμένος ή ότι δεν έχει τα προσόντα. Μία παρενέργεια της δουλειάς που σε προκαλεί είναι ότι αισθάνεσαι ότι είναι συναρπαστική και ταυτόχρονα μπερδεμένος.