Ως καλή ευκαιρία για την ενδυνάμωση του διαλόγου μεταξύ των χωρών των Βαλκανίων, αλλά και για την εμβάθυνση των σχέσεων Αλβανίας – Σερβίας, χαρακτήρισε την πρόσφατη (στις 10 και 11 Νοεμβρίου) επίσημη επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα στο Βελιγράδι, ο Επίτροπος Διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γιοχάνες Χαν, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας Ντιτμίρ Μπουσάτι,στις Βρυξέλλες.

Ο Επίτροπος χαιρέτισε την επίσκεψη του κ. Ράμα στο Βελιγράδι, που είναι και η πρώτη επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε πρωθυπουργός της Αλβανίας τα τελευταία 70 χρόνια, αναφέρεται σε τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων «ΑΤΑ».

Υπογράμμισε δε, ότι, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει να δίνει προσοχή στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, όμως η διαδικασία ένταξης – όπως είπε – θα είναι περισσότερο απαιτητική και θα δοθεί έμφαση στην ποιότητα των μεταρρυθμίσεων.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπουσάτι, που πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στις Βρυξέλλες, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη σημασία της ευρωπαϊκής πολιτικής διεύρυνσης για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων, όχι μόνο για την Αλβανία, αλλά και τις άλλες χώρες της περιοχής.

Ο κ. Μπουσάτι θα έχει, επίσης, συναντήσεις με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του ΝΑΤΟ.