Άλλο ένα πτώμα ανασύρθηκε χθες Δευτέρα από τα συντρίμμια 12ώρης πολυκατοικίας που κατέρρευσε τις πρώτες πρωινές της περασμένης Πέμπτης στο Σέρφσαϊντ, δήλωσε η δήμαρχος της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ, η Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα.

Ο απολογισμός των θυμάτων της καταστροφής έφθασε τους τουλάχιστον 11 νεκρούς· κάπου 150 άνθρωποι εξακολουθούν να θεωρούνται αγνοούμενοι.

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συνεχίζεται 24 ώρες το 24ωρο

Παρά τις διαστάσεις που φαίνεται να παίρνει η τραγωδία, οι αξιωματούχοι υπόσχονται να συνεχίσουν τις έρευνες για τυχόν επιζώντες. Τα συνεργεία διάσωσης χρησιμοποιούν γερανούς, σκυλιά και εξοπλισμό υπέρυθρης σάρωσης, καθώς αναζητούν ίχνη ζωής στα χαλάσματα, ελπίζοντας πως έχουν ενδεχομένως σχηματιστεί θύλακες αέρα κάτω από το μπετόν, οι οποίοι θα μπορούσαν να κρατήσουν στη ζωή ορισμένους ανθρώπους.

«Θα συνεχίσουμε και θα εργαστούμε αδιάκοπα προκειμένου να εξαντλήσουμε κάθε πιθανή επιλογή στις έρευνές μας», δήλωσε η δήμαρχος της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ, Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο απολογισμός των νεκρών θεωρείται βέβαιο πως θα αυξηθεί και η δήμαρχος παραδέχθηκε πως ο αριθμός των θυμάτων είναι «ρευστός».

Επίσης, η δήμαρχος υποσχέθηκε πως οι αξιωματούχοι θα «βρουν την άκρη» γιατί το κτίριο κατέρρευσε, όμως υπογράμμισε πως προτεραιότητα αυτήν τη στιγμή έχουν οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση επιζώντων.

Από την πλευρά του, ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής του Μαϊάμι-Ντέιντ, ο Ράιντε Τζαντάλα, είπε ότι εργάτες βρήκαν κενά αρκετού μεγάλου μεγέθους, που θα μπορούσαν να κρατήσουν ζωντανούς τυχόν επιζώντες. «Δεν λέμε ότι έχουμε δει κάποιον εκεί κάτω, όμως δεν έχουμε φθάσει στο βάθος», επισήμανε.

Στις έρευνες συνδράμουν ακόμη ειδικοί που εστάλησαν από το Ισραήλ και το Μεξικό.