Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός κατά του κορονοϊού για ορισμένες πληθυσμιακές ομάδες θα υιοθετηθεί από τη Δευτέρα (28/06) σε ακόμη 8 περιοχές της Ρωσίας, εκτός από τις ήδη 10 περιοχές της χώρας που έχει υιοθετηθεί. Στη διευκρίνηση αυτή προχώρησε την Παρασκευή 25 Ιουνίου η επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής προστασίας της υγείας του καταναλωτή Rospotrebnadzor, Άννα Ποπόβα.

«Μέχρι σήμερα ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση που αφορά ομάδες κινδύνου και ορισμένες επαγγελματικές ομάδες, έχει εισαχθεί σε 10 περιφέρειες της χώρας. Από τη Δευτέρα επεκτείνεται σε ακόμη 8 περιοχές», δήλωσε η Ποπόβα, χαρακτηρίζοντας το μέτρο αυτό «αποτελεσματικό».

Αναφερόμενη στα τεστ κατά του κορονοϊού, η αξιωματούχος είπε ότι την τελευταία εβδομάδα αυξήθηκαν κατά 300 ανά 100.000 πληθυσμού σε όλη τη χώρα, ενώ σε 6 περιοχές η αναλογία αυτή παραμένει στα 150 ανά 100.000 κατοίκους.

Παράλληλα και σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ρώσος πρωθυπουργός, Μιχαήλ Μισούστιν, ανακοίνωσε ότι 21.000.000 πολίτες έχουν εμβολιασθεί από τα 144 εκατομμύρια που είναι ο πληθυσμός της χώρας.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σημείωσε από την πλευρά του ότι προτίθεται να εμβολιασθεί τις προσεχείς εβδομάδες με το μονοδοσικό εμβόλιο Sputnik Light, που είναι το τέταρτο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού.