Τους 1.000 ξεπερνούν οι νεκροί από την επιδημία χολέρας που έχει ξεσπάσει στην Αϊτή από τα μέσα Οκτωβρίου, με συνολικά καταγεγραμμένους 1.034 θανάτους, ενώ έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία 16.799 άνθρωποι από την αρχή της επιδημίας.

Οι κακές συνθήκες υγιεινής στους καταυλισμούς των πληγέντων από το σεισμό της 12ης Ιανουαρίου δημιουργούν φόβους για ταχεία εξάπλωση της επιδημίας της χολέρας.

Εν τω μεταξύ, τεταμένη είναι η κατάσταση στην Αϊτή, κυρίως στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη – το Καπ Αϊτιέν, ένα 24ωρο μετά τις συγκρούσεις ανάμεσα σε κυανόκρανους και διαδηλωτές, οι οποίοι εξέφραζαν την οργή τους για τον τρόπο αντίδρασης των αρχών απέναντι στην επιδημία χολέρας. Οι διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα στο Καπ-Αϊτιέν και Ίντσε, όπου μάλιστα ακούστηκαν και σποραδικά πυρά.

Τα οδοφράγματα στήθηκαν και στις δύο πόλεις με ελαστικά αυτοκινήτων, στα οποία οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά.

Στα επεισόδια στο Καπ-Αϊτιέν, στο βόρειο τμήμα της χώρας έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και 14 τραυματίσθηκαν και στην Ίντσε, στο κέντρο τραυματίσθηκαν έξι άτομα, μεταξύ των οποίων και κάποιοι κυανόκρανοι.

Η δύναμη του ΟΗΕ παραδέχθηκε ότι οι άνδρες της άνοιξαν πυρ, ευρισκόμενοι σε κατάσταση νόμιμης άμυνας και από τα πυρά τους σκοτώθηκε ένα άτομο.