Ένα σχολείο στη Γιούτα των ΗΠΑ υπέπεσε σε ένα τεράστιο faux pas με αποτέλεσμα να τα «ακούσει» από μαθητές, γονείς και χρήστες του Διαδικτύου.

Το γυμνάσιο Σορλάιν φωτογράφισε όλες τις μαζορέτες του αλλά τελικά αποφάσισε να χρησιμοποιήσει μια διαφορετική φωτογραφία της ομάδας, παραλείποντας μια συγκεκριμένη συμμαθήτριά τους με σύνδρομο Down.

Συγκεκριμένα, το σχολείο τράβηξε δυο επίσημες φωτογραφίες την ομάδα από τις μαζορέτες, σε μια εκ των οποίων δεν συμπεριέλαβε μια 14χρονη με σύνδρομο Down και επέλεξε να χρησιμοποιήσει την συγκεκριμένη εικόνα στην σχολική επετηρίδα αλλά και κατόπιν στα social media.

Η Mόργκιν Αρνολντ, μέλος της ομάδας μαζορετών, καθόταν στην μπροστινή σειρά στην πρώτη φωτογραφία, ενώ στην δεύτερη λήψη απουσίαζε. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των Salt Lake Tribune και New York Times, η μεγαλύτερη αδερφή της 14χρονης είπε ότι «η Mόργκιν απογοητεύτηκε ξεφυλλίζοντας την επετηρίδα, ενώ δεν συμπεριλήφθηκε ούτε το όνομά της. Η απόφαση ελήφθη λόγω της αναπηρίας της».

Σημείωσε επίσης πως η αδερφή της είχε περάσει «πολλές ώρες μαθαίνοντας χορούς, πηγαίνοντας στα παιχνίδια και ζητωκραυγάζοντας για το σχολείο και τους φίλους της, αλλά την άφησαν εκτός. Ελπίζω κανείς να μην βιώσει ποτέ την στενοχώρια να βλέπεις κάποιον που αγαπάς να επιστρέφει από το σχολείο καταρρακωμένος, βλέποντας ότι δεν είναι στη φωτογραφία με την ομάδα του».

«Η Mόργκιν είναι πολύ έξυπνη, κατάλαβε τι έγινε. Λυπήθηκε και πληγώθηκε. Αλλά συγχωρεί τους πάντες. Μπορούμε απλώς όλοι να ακολουθήσουμε το παράδειγμά της», πρόσθεσε η αδελφή της, ενώ ένας εκπρόσωπος της σχολικής περιφέρειας έσπευσε να διασκεδάσει τις κακές εντυπώσεις λέγοντας: «Λυπούμαστε βαθύτατα με το λάθος που έγινε. Συνεχίζουμε να εξετάζουμε τι συνέβη και γιατί. Έχουμε ζητήσει συγγνώμη από την οικογένεια και όσους επηρέασε το λάθος και θα συνεχίσουμε τις διαδικασίες για να βεβαιωθούμε ότι δεν θα ξανασυμβεί ποτέ».