Ο πρόεδρος του GERB Μπόικο Μπορίσοφ έλαβε σήμερα εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Βούλγαρο πρόεδρο Ρόσεν Πλέβνελιεφ.

Ο κ. Μπορίσοφ κατέστησε σαφές, ότι η μοίρα της κυβέρνησης θα κριθεί «στις δώδεκα παρά πέντε» στις διαπραγματεύσεις του κόμματός του με το Μεταρρυθμιστικό Μέτωπο, το Πατριωτικό Μέτωπο και το κεντροαριστερό ABV, οι οποίες θα συνεχιστούν ως αργά το βράδυ στη Βουλή.

Ο κ. Μπορίσοφ θα παρουσιάσει τη νέα κυβέρνηση ή θα επιστρέψει την εντολή στον πρόεδρο Πλέβνελιεφ αύριο, όπως ανήγγειλε.

Δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει τους (πιθανούς) εταίρους, ότι «μερικά αιτήματα και όροι που βάζουν, μπορούν να αποδειχθούν ανυπέρβλητα εμπόδια για την επιτυχία των διαπραγματεύσεων».

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αρχίσει διαπραγματεύσεις και με την παράταξη «Βουλγάρικο Δημοκρατικό Κέντρο» (που άλλαξε το παλιό της όνομα «Βουλγαρία Χωρίς Λογοκρισία») ύστερα από την πρόταση, που έλαβε τηλεφωνικώς σήμερα από τον ηγετικό παράγοντα των συντηρητικών στην Ευρωβουλή Τζέφρι Βαν Όρντεν.

Ο εκπρόσωπος του Μεταρρυθμιστικού Μετώπου Ραντάν Κάνεφ δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν αγεφύρωτες διαφορές αρχής με το GERB ενώ απομένουν να λυθούν μερικά προβλήματα τεχνικού χαρακτήρα».