«Ένας θόρυβος σαν δυνατός πυροβολισμός ακούστηκε ξαφνικά». Ένας επιβάτης περιγράφει τη στιγμή της έκρηξης ενός διπλού λεωφορείου στο Λονδίνο.

Τον τρόμο σκόρπισε το λεωφορείο στο Wallington στο νότιο τμήμα της πόλης όταν σταμάτησε στην άκρη του δρόμου, με τον οδηγό να αντιλαμβάνεται ότι από ένα μέρος του οχήματος έβγαινε καπνός. Αμέσως οι επιβάτες αποβιβάστηκαν και απομακρύνθηκαν και λίγο αργότερα τυλίχθηκε στις φλόγες. Δεν πρόλαβαν να περάσουν μερικά λεπτά και μια μεγάλη έκρηξη συντάραξε το Λονδίνο. Τζάμια και συντρίμμια άρχισαν να… ίπτανται και εκτοξεύτηκαν σε απόσταση πολλών μέτρων, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες. Άνθρωποι άρχισαν να ουρλιάζουν κυριευμένοι από τον πανικό.

Ευτυχώς όλοι είχαν απομακρυνθεί από το σημείο και έτσι δεν υπήρξαν τραυματίες. Πάντως, σύμφωνα με βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης, χθες το απόγευμα –κατά τη διάρκεια του δρομολογίου από το Morden στο Crystal Palace- ένας αστυνομικός είχε ενημερώσει τον οδηγό ότι από τον ένα πίσω τροχό του λεωφορείου έβγαινε καπνός και του είχε πει να το φροντίσει.

Η Πυροσβεστική και η Αστυνομία έσπευσαν στο σημείο και διεξάγεται έρευνα για το περιστατικό.