Την πιο δυσάρεστη κατάληξη είχε ο μήνας του μέλιτος στη Νότια Αφρική για τον Shrien Dewani και τη σύζυγό του, Anni, καθώς ένοπλοι άντρες επιτέθηκαν στο ζευγάρι και δολοφόνησαν την 28χρονη κοπέλα.

Το ζεύγος αφού πέρασε 4 μέρες κάνοντας σαφάρι, μετακόμισε στο Cape Town. Ένα βράδυ, αφού βγήκαν έξω , αποφάσισαν να γυρίσουν στο κέντρο της πόλης. Πριν καλά- καλά προλάβουν να επιβιβαστούν στο ταξί, δυο άντρες με όπλα στα χέρια απείλησαν το ζευγάρι, ενώ ο ένας απ’ αυτούς προσπαθούσε να σπάσει ένα από τα τζάμια του αμαξιού. Στη συνέχεια, όπλισαν τα πιστόλια τους απειλώντας τον άντρα ότι θα πατήσουν τη σκανδάλη.

Αφού τους πήραν πολύτιμα αντικείμενα, πέταξαν τον Shrien έξω από το αμάξι. Οι δράστες είπαν στον άντρα, ότι θα αφήσουν λίγο πιο κάτω τη γυναίκα του χωρίς να της κάνουν κακό. Λίγα λεπτά αφότου παράτησαν τον άντρα βρέθηκε στο δρόμο ένας περαστικός, ο οποίος παρείχε βοήθεια στο Βρετανό και κάλεσαν την αστυνομία.

Με τη βοήθεια της αστυνομίας βρέθηκε το πτώμα της γυναίκας στο πίσω μέρος του ταξί σε μια άλλη περιοχή. Η άτυχη γυναίκα, που την πυροβόλησαν τρεις φορές υπέκυψε στις πληγές της, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο βιασμού της. Ο σύζυγος της υποπτεύτηκε αρχικά τον ταξιτζή για συνεργία στο έγκλημα, αν και τα στοιχεία δεν υποδεικνύουν κάτι τέτοιο.
 
Ο Dewani νοιώθει τύψεις, καθώς ήταν ανήμπορος να βοηθήσει τη γυναίκα του. Βεβαίως, καταλαβαίνει ότι κάτι τέτοιο υπό τις συνθήκες που βίωσε ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Η τραγική ειρωνεία είναι πως πριν το συμβάν είχαν πάρει όλα τα αγαπημένα τους πρόσωπα για να τους πουν πόσο όμορφα περνούσαν.

Η Anni Dewani

Το ζευγάρι στο μήνα του μέλιτος