Διαψεύδει τα σενάρια για συμφωνία με την κυβέρνηση της Νιγηρίας για κατάπαυση του πυρός ο ηγέτης της Μπόκο Χαράμ, ενώ αναφερόμενος στις 219 μαθήτριες που απήχθησαν πριν από πέντε μήνες, ισχυρίζεται ότι πλέον έχουν δοθεί ως νύφες στους τζιχαντιστές της ογάνωσης.

Τις δηλώσεις αυτές έκανε ένας άνδρας που ισχυρίζεται ότι είναι ο Αμπουμπακάρ Σεκάου, τον οποίο ο νιγηριανός στρατός έχει ανακοινώσει ότι σκότωσε εδώ και έναν χρόνο. Πρόκειται για τον ηγέτη της Μπόκο Χαράμ, της μεγαλύτερης ισλαμιστικής τρομοκρατικής της Αφρικής που επιδιώκει εδώ και πέντε χρόνια την εγκαθίδρυση ισλαμικού χαλιφάτου και έχει δηλώσει ανοιχτά τη στήριξή της στο Ισλαμικό Κράτος.

Οι 219 μαθήτριες είχαν απαχθεί τον Απρίλιο από την πόλη Chibok.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο φερόμενος ως ηγέτης της Μπόκο Χαράμ, «όλες τους έχουν ασπαστεί πλέον το Ισλάμ και έχουν αποστηθίσει το Κοράνι. Τις δώσαμε ως νύφες στους μαχητές μας. Βρίσκονται στα καινούργια τους σπίτια πλέον».

Το βίντεο ήρθε την ώρα που σύμφωνα με την κυβέρνηση της Νιγηρίας οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και σύντομα εκτιμάται ότι τα κορίτσια θα αφεθούν ελεύθερα.

Τίθεται έτσι σε αμφισβήτηση κατά πόσο η Μπόκο Χαράμ θα προχωρήσει όντως στην απελευθέρωση των μαθητριών, η απαγωγή των οποίων έχει συγκλονίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη.