Τη στήριξή του στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ενόψει της ενδεχόμενης επικείμενης απώλειας της εξουσίας εκφράζει ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του τον ευχαριστεί, μεταξύ άλλων, για την «καλή συνεργασία στον αγώνα κατά της πανδημίας Covid-19» και επαινεί τις επιτυχίες του Ισραηλινού πρωθυπουργού με το πρόγραμμα εμβολιασμού.

«Ήσουν εκείνος που, στις αρχές του περασμένου έτους, πρώτος με προειδοποίησε για τον μαζικό κίνδυνο του κορονοϊού και με τον τρόπο αυτό η Αυστρία, μέσω σκληρών μέτρων που ελήφθησαν νωρίς, πέρασε το πρώτο κύμα της πανδημίας σχετικά αποτελεσματικά», υπογραμμίζει ο Σεμπάστιαν Κουρτς όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Εντυπωσιάστηκα πολύ από την αποτελεσματικότητα του προγράμματος εμβολιασμού στο Ισραήλ», επισημαίνει ο ίδιος και παραπέμπει στην ανακοίνωση για συνεργασία στην έρευνα και στην παραγωγή εμβολίων που είχε γίνει κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο Ισραήλ τον Μάρτιο.

«Ευχαριστώ για μία ακόμη φορά, εκτιμώ πολύ τη συνεργασία και τη σύμπραξή μας και στέλνω τις καλύτερες ευχές μου στο Ισραήλ», τονίζει ο Αυστριακός καγκελάριος στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, το οποίο ανάρτησε στο Twitter ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, σχολιάζοντας το με τις λέξεις: «Ευχαριστώ, φίλε μου, καγκελάριε της Αυστρίας».

Κατά τους πρόσφατους ισραηλινούς βομβαρδισμούς της Γάζας και την ρίψη ρουκετών από πλευράς της Χαμάς σε ισραηλινές περιοχές, ο Αυστριακός καγκελάριος, σε ένδειξη αλληλεγγύης με το Ισραήλ, είχε αποφασίσει να υψωθεί η ισραηλινή σημαία για ένα τριήμερο στα κτίρια της Ομοσπονδιακής Καγκελαρίας και του υπουργείου Εξωτερικών στη Βιέννη.

Το γεγονός είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις τόσο στην Αυστρία όσο και στο εξωτερικό, μεταξύ άλλων και την έντονη διαμαρτυρία των πρέσβεων των αραβικών χωρών στην Βιέννη.