Παράταση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού για άλλες δύο εβδομάδες, μέχρι την 28η Ιουνίου, αποφάσισε η Ταϊβάν, ενώ τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις καλοκαιρινές διακοπές, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση προσθέτοντας ότι το ξέσπασμα των κρουσμάτων δεν έχει ακόμη σταθεροποιηθεί.

Μετά από μήνες σχετικής υγειονομικής ασφάλειας, η Ταϊβάν είναι αντιμέτωπη με μία έξαρση των εσωτερικών κρουσμάτων μόλυνσης και βρίσκεται στο δεύτερο πιο υψηλό επίπεδο συναγερμού, με τις συγκεντρώσεις να έχουν περιοριστεί, οι χώροι διασκέδασης να είναι κλειστοί και τους μαθητές να έχουν στραφεί στη διαδικτυακή εκπαίδευση.

Η κυβέρνηση, σε μία ανακοίνωση μετά από κυβερνητικό συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Σου Τσενγκ Τσανγκ, ανέφερε ότι το υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει στη δημοσιοποίηση περισσότερων λεπτομερειών αργότερα σήμερα.

«Επί του παρόντος, η πανδημία δεν έχει ακόμη σταθεροποιηθεί», ανακοίνωσε η κυβέρνηση,όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Η παράταση των περιορισμών αναμένεται ευρύτερα.

Ο Σου δήλωσε στο υπουργικό συμβούλιο ότι η Ταϊβάν θα αρχίσει αυτή την εβδομάδα τη διάθεση 1,24 εκατομμυρίου εμβολίων της AstraZeneca Plc, τα οποία παραχωρήθηκαν από την Ιαπωνία, με τους ανθρώπους που υποφέρουν από χρόνια νοσήματα και αυτούς που είναι μεγαλύτεροι των 75 ετών να έχουν προτεραιότητα για τον εμβολιασμό τους.

Η Ταϊβάν ανέφερε χθες, Κυριακή, 343 νέα κρούσματα μόλυνσης από την COVID-19, μειωμένα από τα 511 περιστατικά που είχε αναφέρει το Σάββατο.

Η κυβέρνηση έχει καταγράψει 11.298 περιστατικά μόλυνσης από την έναρξη της πανδημίας με 260 θανάτους.