Στιγμές πανικού επικράτησαν σε μια ρωσική πόλη όταν ένα φουσκωτό κάστρο ξαφνικά «εξερράγη» και σηκώθηκε στον αέρα, με αποτέλεσμα δύο μικρά κορίτσια να τραυματιστούν σοβαρά.

Τα παιδιά τινάχτηκαν στον αέρα πάνω από έναν μεταλλικό φράχτη και κατέληξαν στις γραμμές του τραμ.

Στις εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας φαίνεται ο πανικός που επικράτησε στην πόλη Barnaul όταν το τεράστιο φουσκωτό λύθηκε και πέταξε τα παιδιά ηλικίας τριών και τεσσάρων ετών στον αέρα.

Τρία άλλα παιδιά βρέθηκαν εκτός του φουσκωτού χωρίς όμως να τραυματιστούν.

Τα δύο κορίτσια που τινάχτηκαν στον αέρα πάνω από τον μεταλλικό φράχτη και έπεσαν στις γραμμές του τραμ είναι σε σοβαρή κατάσταση. Η μία, η οποία λέγεται Άννα και είναι 3 ετών, έπαθε διάσειση και κάταγμα της σπονδυλικής στήλης. Η 4χρονη Βίκα υπέστη κάταγμα στο κρανίο και τραύματα στους πνεύμονες και στο στομάχι της αφού πέταξε σχεδόν 5 μέτρα από το κάστρο.

Κάποιοι έτρεξαν για να συγκρατήσουν το φουσκωτό και για να διαβεβαιωθούν ότι δεν έχει εγκλωβιστεί κάποιο παιδί σε αυτό.

Η έρευνα για το τι προκάλεσε το ατύχημα αυτό κοντά σε ένα εμπορικό κέντρο βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν πως ίσως να ευθύνονταν οι ισχυροί άνεμοι.

Ωστόσο αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως δεν υπήρχαν άνεμοι και ισχυρίστηκαν πως ακούστηκε «ο ήχος μια έκρηξης» ή «μια δυνατή έκρηξη».

Μία θεωρία θέλει το κάστρο να είχε φουσκωθεί υπερβολικά και να μην είχε ασφαλιστεί σωστά. «Ποιος άνεμος; Δουλεύω μια στάση λεωφορείου από το σημείο και ακόμα και εμείς ακούσαμε τον θόρυβο», δήλωσε η Anastasia Dolmatova.

Πληροφορίες τοπικών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν πως «κάποια σχοινιά δεν είχαν δεθεί και, σε παραβίαση των κανόνων ασφαλείας, το φουσκωτό είχε δεθεί στον φράχτη».

Η ρωσική ερευνητική επιτροπή ερευνά την υπόθεση και έχει επικοινωνήσει με τους ιδιοκτήτες.

https://twitter.com/MailOnline/status/1399313467648233477
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.