«Να γίνει πριν το 2020 η ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε.»

Διήμερη επίσκεψη Πρόντι στα Τίρανα


ΚΟΣΜΟΣ
16:56
21/10/2014
«Να γίνει πριν το 2020 η ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε.»
2
loading

«Η ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε. πρέπει να γίνει πριν από το 2020», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι, από τα Τίρανα, όπου πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη.

Σύμφωνα με τον κ. Πρόντι, η είσοδος της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξασφαλίσει την οικονομική σταθερότητα. «Κανείς δεν επενδύει στο μέλλον, αν η χώρα δεν γίνει μέλος της Ε.Ε.», τόνισε.

Ο Ρομάνο Πρόντι ανέφερε ότι ένα μείζον πρόβλημα είναι το θέμα του σεβασμού των δικαιωμάτων των μειονοτήτων και ότι το πρόβλημα αυτό πρέπει να ξεπεραστεί.

Όσον αφορά τα επεισόδια στον ποδοσφαιρικό αγώνα Αλβανίας - Σερβίας, ο κ. Πρόντι τόνισε ότι η πολιτική τάξη θα πρέπει να αλλάξει τις προοπτικές και να ξεπεράσει τις πληγές του παρελθόντος.

«Προκλήσεις και εντάσεις ίσως θα υπάρχουν και στο μέλλον, αλλά θα πρέπει να διατηρούνται υπό έλεγχο», επισήμανε ο Ιταλός πολιτικός και πρόσθεσε ότι η διαδικασία ένταξης της Αλβανίας στην Ε.Ε. θα πρέπει να γίνει χωρίς εντάσεις.

Όπως αναφέρει σε ανταπόκρισή του το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε ομιλία του με την ευκαιρία της Ημέρας της Αλβανο-Γερμανικής συνεργασίας, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα τόνισε τη σημασία της περιφερειακής συνεργασίας στα Βαλκάνια ως προϋπόθεση για την επιτάχυνση των διαδικασιών ένταξης στην Ε.Ε.

Αναφορικά με τα επεισόδια στο γήπεδο του Βελιγραδίου, ο κ. Ράμα δήλωσε ότι «στην πορεία μας προς την ευρωπαϊκή οικογένεια δεν γίνεται να κινηθούμε, βάζοντας τρικλοποδιές ο ένας στον άλλον».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Dimitrios Krystallis

    Βρε Πρόντι μη μας θυμίζεις τις επεμβάσεις τις Ιταλίας στην περίπτωση της Αλβανίας. Χάρι στην Ιταλία και την Αυστρία δημιουργήθηκε το κράτος της Αλβανίας. Και σε παρακαλώ να μας πείς απο πότε και απο που προέρχεται η Μεγάλη Αλβανία. Γιατί τόση αγάπη για απατεώνες.

  2. avatar Ομηρος ομηρόπουλος

    ΚΕ ΠΡΟΝΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ Ο ΚΟΣ ΡΑΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝ ΑΥΤΩ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΟ ΤΟΥ !! ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ !!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει