Συνάντηση εργασίας για τη νομική αναγνώριση φύλου των διεμφυλικών προσώπων, πραγματοποιήθηκε σήμερα από τον Συνήγορο του Πολίτη και το Συμβούλιο της Ευρώπης (Τμήμα Σεξουαλικού Προσανατολισμού και Ταυτότητας Φύλου), σε συνεργασία με την Ελληνική Δράση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα «Πλειάδες», το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών και την «Οργάνωση Transgender Europe».

Η συνάντηση διεξήχθη στο πλαίσιο διαβούλευσης και συνεργασίας για την ενσωμάτωση των συστάσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης και τη λήψη μέτρων από τα κράτη – μέλη για την καταπολέμηση των διακρίσεων, λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου. Παράλληλα, με την ανταλλαγή καλών πρακτικών, πολιτικών νομοθεσίας σχετικά με τα δικαιώματα των διεμφυλικών προσώπων στην Ελλάδα, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στην πρόσβαση στη νομική αναγνώριση φύλου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων και ειδικοί από Κύπρο, Δανία, Φινλανδία, Ιρλανδία, Μάλτα, Νορβηγία και Σουηδία.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.