Η Amazon εξαγόρασε τα ιστορικά MGM Studios, γνωστά σε όλους από το λογότυπο με το λιοντάρι, για το ποσό των 8,45 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με την εταιρεία του Τζεφ Μπέζος να κάνει ένα ακόμα δυναμικό βήμα στον κλάδο της ψυχαγωγίας.

Σύμφωνα με το CNBC, πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη εξαγορά της Amazon, μετά από την απόκτηση της Whole Foods το 2017, έναντι του ποστού των 13,7 δισ. δολαρίων.

Η MGM διαθέτει ένα τεράστιο κατάλογο ταινιών που περιλαμβάνει 4.000 ταινίες και 17.000 τηλεοπτικές σειρές. Με την εξαγορά η Amazon στοχεύει να ενισχύσει περαιτέρω τα Amazon Studios, το κινηματογραφικό και τηλεοπτικό της τμήμα.

«Πίσω από αυτή την συμφωνία, η πραγματική χρηματοοικονομική αξία είναι ο θησαυρός δικαιωμάτων καταλόγου της εταιρείας, τον οποίο φιλοδοξούμε να αναδιαμορφώσουμε και να αναπτύξουμε μαζί με την ταλαντούχα ομάδα της MGM» αναφέρει ο Μάικ Χόπκινς, αντιπρόεδρος της Prime Video και της Amazon Studios.

Ο ίδιος πρoσθέτει ότι «είναι τρομερά συναρπαστικό και δημιουργεί ανεξάντλητες ευκαιρίες για ποιοτική μυθοπλασία και αφήγηση ιστοριών».