Ένας 69χρονος ψαράς που είχε δηλωθεί εξαφανισμένος εντοπίστηκε τελικά ζωντανός την Κυριακή, έχοντας επιβιώσει για 17 ολόκληρες μέρες μέσα στις ερημιές του Όρεγκον.

Τα σωστικά συνεργεία δεν σταμάτησαν στιγμή να αναζητούν τον Harry Burleigh από τις 7 Μαΐου, όταν θα πήγαινε για ψάρεμα σε μια λίμνη και δεν γύρισε ποτέ.

Τον βρήκαν τελικά την Κυριακή, φωνάζοντας το όνομά του κοντά σε μια αυτοσχέδια καλύβα που εντόπισαν και πίστεψαν πως ήταν δικό του έργο.

𝐇𝐀𝐑𝐑𝐘 𝐁𝐔𝐑𝐋𝐄𝐈𝐆𝐇 𝐅𝐎𝐔𝐍𝐃 𝐀𝐋𝐈𝐕𝐄 𝐀𝐅𝐓𝐄𝐑 𝟏𝟕 𝐃𝐀𝐘𝐒 𝐈𝐍 𝐓𝐇𝐄 𝐖𝐈𝐋𝐃𝐄𝐑𝐍𝐄𝐒𝐒After 17 nights in the wilderness, 69 year-old Harry…

Posted by Douglas County Sheriff's Office on Sunday, May 23, 2021

Τη χαρμόσυνη ανακοίνωση έκανε το τοπικό γραφείο σερίφη: «Εντοπίστηκε να περπατά και να διαμαρτύρεται για έναν μικρό πόνο, αλλά ήταν σε σταθερή κατάσταση», έγραφε στο ανακοινωθέν.

Ο 69χρονος ψαράς απομακρύνθηκε από το σημείο με ελικόπτερο και μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο.

Η γυναίκα του, Stacy Burleigh, αποκάλεσε τη διάσωσή του «τα καλύτερα νέα» σε ένα Facebook group που πήρε το όνομά του. «Μίλησα μαζί του στο τηλέφωνο, έχει τα λογικά του και είναι ευσυγκίνητος. Θα τον δω σύντομα», έγραψε η σύζυγος.

Το γραφείο σερίφη ανέφερε πως 18 υπηρεσίες και οργανώσεις τον αναζητούσαν. Ο Burleigh ήταν να επιστρέψει στις 6 Μαΐου και δηλώθηκε αγνοούμενος την επομένη. Στις 8 Μαΐου βρήκαν το αμάξι του κοντά σε ένα μονοπάτι.