Δυο φοιτητές στο Πανεπιστήμιο της East Anglia έχουν ξεκινήσει μια εκστρατεία που ονομάζεται #gowiththeflow ενθαρρύνοντας τους συμφοιτητές τους στην πανεπιστημιούπολη να ουρούν στο ντους για εξοικονόμηση νερού.

Η ιδέα είναι ότι εάν ο καθένας από τους περίπου 15.000 φοιτητές που έχει η πανεπιστημιούπολη, ουρούσε στο ντους το πρωί, θα εξοικονομούσε 12 λίτρα νερού για κάθε φορά που θα τραβούσε το καζανάκι στην τουαλέτα.

Οι δύο φοιτητές, Chris Dobson και Debs Torr, δηλώνουν ότι στους συμμετέχοντες που θα ανακοινώσουν την υποστήριξή τους στο Facebook και το Twitter, θα τους προσφέρουν δωροεπιταγή 10 δολαρίων.

Όπως εξήγησε  ο Chris: «Έχουμε κάνει τα μαθηματικά: Με 15.000 φοιτητές στο UEA, πάνω από ένα χρόνο θα μπορούσαμε να εξοικονομήσουμε αρκετό νερό για να γεμίσει μια πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων πάνω από 26 φορές. Φανταστείτε πόσο μεγάλο αντίκτυπο θα μπορούσε να έχει αν το έκανε ο καθένας».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.