Τραγικό θάνατο βρήκε μια ασθενής με κορονοϊό στην Ινδία, η οποία νωρίτερα είχε βιαστεί από έναν νοσοκόμο ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο.

Η κατάσταση της υγείας της 43χρονης, το όνομα της οποίας δεν έχει γίνει γνωστό, επιδεινώθηκε γρήγορα λίγο αφότου ενημέρωσε την αστυνομία για την επίθεση που είχε δεχτεί στο νοσοκομείο Bhopal Memorial Hospital, στην περιοχή Madhya Pradesh.

Η γυναίκα διασωληνώθηκε και πέθανε αργότερα εκείνο το βράδυ, όπως επιβεβαίωσε η αστυνομία σε μια δήλωσή της την Πέμπτη και όπως μεταδίδει η Daily Mail.

Ο νοσοκόμος, ο 40χρονος Santosh Ahirwar, πιστεύεται ότι είχε επιτεθεί σεξουαλικά και σε μια 24χρονη εργαζόμενη στο νοσοκομείο και είχε αρχικά τεθεί σε διαθεσιμότητα εξαιτίας της κατανάλωσης αλκοόλ.

Η γυναίκα είχε επιβιώσει από την τραγωδία στο Μποπάλ το 1984, η οποία θεωρείται μία από τις χειρότερες καταστροφές, σκοτώνοντας χιλιάδες και εκθέτοντας μισό εκατομμύριο ανθρώπους σε ένα τοξικό αέριο.

Μια ομάδα που εκπροσωπεί τα θύματα της τραγωδίας αυτής επιτέθηκε στο νοσοκομείο για την «παθητική στάση» του και ζήτησε οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Υποστήριξαν ακόμη ότι η οικογένεια του θύματος δεν είχε ενημερωθεί για τον βιασμό.

Σε μια επιστολή, η ομάδα έγραψε πως η διοίκηση «έχει κάνει όσα μπορεί να κρύψει αυτή τη φριχτή και εγκληματική ενέργεια κάτω από το χαλί και αυτός είναι ο ακριβής λόγος που η οικογένεια του θύματος του βιασμού δεν έχει καν ενημερωθεί για τα γεγονότα».

Η αστυνομία σημείωσε πως το θύμα της είχε ζητήσει να προστατεύσει την ταυτότητά της και συνεπώς δεν ενημέρωσε την οικογένεια.

Ο Ahirwar κρατείται και πρόκειται να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.