Τον προηγούμενο μήνα το ρόβερ της NASA, Perseverance, φωτογράφιζε τις δοκιμαστικές πτήσεις του ελικοπτέρου που ήταν προσδεδεμένο πάνω του, όμως πλέον θα ξεκινήσει να ασχολείται με τον πραγματικό λόγο της αποστολής του στον Άρη, να αναζητήσει δηλαδή σημάδια αρχαίας ζωής στον «κόκκινο πλανήτη».

Έτσι το ρομπότ, που προσγειώθηκε στον Άρη στις 18 Φεβρουαρίου, θα ξεκινήσει να ερευνά τον κρατήρα Jezero, όπου θεωρείται ότι πριν δισεκατομμύρια χρόνια υπήρχε μια λίμνη, για σημάδια ζωής, εστιάζοντας στους βράχους.

Μια ειδική κάμερα με λέιζερ, όπως αναφέρει το CNN, ερευνά κάποιους από τους βράχους και τις πέτρες που υπάρχουν στον κρατήρα για να διαπιστώσει τη χημική τους σύσταση.

Τα καλύτερα δείγματα που θα κατορθώσει το ρόβερ να συλλέξει θα αποθηκευτούν σε ειδικούς σωλήνες, για να αποσταλούν στη Γη και να εξεταστούν από κοντά.

«Ήρθε η ώρα. Αλλάζω από φωτογράφος σε ερευνητής. Είχε ζωή αυτή η αρχαία λίμνη; Τα εργαλεία που έφερα θα βοηθήσουν να ξεκινήσω το κυνήγι. Είμαι ρομπότ σε αποστολή», αναφέρει στο twitter η NASA.