Καθοδική είναι η δημοσκοπική πορεία του κόμματος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ««Φόρτσα Ιτάλια», ενώ υψηλά ποσοστά συνεχίζει να συγκεντρώνει το κεντροαριστερό «Δημοκρατικό Κόμμα», όπως δείχνει έρευνα του δημοσκοπικού ινστιτούτου Datamedia, η οποία και διενεργήθηκε για λογαριασμό της ιταλικής εφημερίδας «Ιλ Τέμπο».

Πιο συγκεκριμένα, το κεντροαριστερό «Δημοκρατικό Κόμμα» συγκεντρώνει το 40,2% της πρόθεσης ψήφου, με αύξηση 2,2% μέσα σε μια εβδομάδα. Το «Φόρτσα Ιτάλια» βρίσκεται μόλις στο 13,3%, με πτώση που αγγίζει τις δυο εκατοστιαίες μονάδες.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες δυνάμεις της κεντροδεξιάς, η Λέγκα «πείθει» το 8% των Ιταλών, το κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας» το 4% και η «Νέα Κεντροδεξιά», η οποία μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, 2%.

Το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο, συγκεντρώνει το 19,4% των προτιμήσεων των ερωτηθέντων, με πτώση 0,4% σε σχέση με πριν από μια εβδομάδα.

Τον πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι εμπιστεύεται το 51% των Ιταλών, ενώ ακολουθούν ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι με 21% και η επικεφαλής του «Αδέλφια της Ιταλίας» με το 20%.