Πλοιάριο με μετανάστες βυθίστηκε την Κυριακή στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι 29 να τραυματιστούν.

Επρόκειτο για μετανάστες που προσπαθούσαν να μπουν παρανόμως στις ΗΠΑ από το Μεξικό.

Ομοσπονδιακό δικαστήριο απήγγειλε κατηγορίες εναντίον του καπετάνιου.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο του Σαν Ντιέγκο στη νότια Καλιφόρνια, ο Αντόνιο Χουρτάδο, Αμερικανός πολίτης, ήταν ο καπετάνιος ενός αλιευτικού 12 μέτρων το οποίο βυθίστηκε αναγκάζοντας τους επιβάτες του να πηδήξουν στη θάλασσα για να σωθούν.

Κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να περάσει παρατύπως μετανάστες στο αμερικανικό έδαφος και ότι επιτέθηκε σε ομοσπονδιακό πράκτορα στη διάρκεια της σύλληψής του, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Δύο άνδρες ηλικίας 29 και 35 ετών και μία 41χρονη γυναίκα, και οι τρεις Μεξικανοί, πνίγηκαν στο ναυάγιο. Ο Χουρτάδο και οι άλλοι 29 επιβάτες του αλιευτικού διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, όπου παραμένουν δύο εξ αυτών.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, οι μετανάστες που βρίσκονταν στο αλιευτικό είχαν πληρώσει 15.000 με 18.500 δολάρια για να περάσουν στις ΗΠΑ και δήλωσαν ότι ο Χουρτάδο ήταν ο καπετάνιος του πλοιαρίου.

«Οι διακινητές δεν ενδιαφέρονται για τους ανθρώπους που εκμεταλλεύονται. Το μόνο που τους νοιάζει είναι το κέρδος. Ο εξοπλισμός ασφαλείας ήταν ανεπαρκής και κατά τα φαινόμενα το πλοιάριο μετέφερε περισσότερους ανθρώπους από όσους επιτρεπόταν» δήλωσε την Κυριακή ο Τζέφρι Στίβενσον εκπρόσωπος της υπηρεσίας φύλαξης συνόρων των ΗΠΑ.

Στις ΗΠΑ παρατηρείται μεγάλη αύξηση των παράτυπων μεταναστών που προσπαθούν να εισέλθουν στη χώρα από το Μεξικό. Τον Μάρτιο έγιναν 172.000 συλλήψεις, ο μεγαλύτερος αριθμός εδώ και 15 χρόνια.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.